Eliminacija u četvrtfinalu od Argentine posledica mnogo toga loše urađenog

Teški za trčanje, laki za čitanje

Ostavite komentar


  1. Kako sam primetio Skola je zbog starosti pvo ostavljao štap na kome se oslanja dok ne igra protiv Srbije, pa bi ušao na teren sa loptom trčeći koliko može i prođe pored naša dva centra i još jednog krilnog igrača za da položi loptu u koš!

  2. Verovatno da smo pobedili Španiju i odigrali ostatak te utakmice kao I četvrtinu sve bi bilo drugačije. Igračima ništa ne zameram. Sale ih je birao i pravio taktiku. I Obradović je koliko se sećam imao krah sa reprezentacijom…

    1. Biti peti u svom selu, nije mala stvar. Smatram da ovaj rezultat reprezentacije nije tako los. Sa obzirom kako je vodjena i ko je sve za ovu reprezentaciju igrao, ovo je sjajan rezultat

  3. svaka čast na tekstu, odlična zapažanja. meni je prava enigma zašto se Bobinator nije više koristio, on bi u odbrani potpuno zatvorio reket a nije loš ni u napadu. Protiv Španije nije ni ulazio u igru. Ko još zove igrača od 30 godina u repku da ga drži na klupi. Onda je trebalo nekog klinca da povede pa da bar oseti atmosferu.

    1. Ne znam da li si gledao Bobinatora protiv Argentine, svojeručno je uništio drugu četvrtinu za minut i po, tri lične od čega jedna nesportska, u povratku na naš koš posle svog debilnog faula u napadu, isterao nas iz bonusa ni krive ni dužne, slično je i Simonović uradio u četvrtoj sa dva faula prilikom izvođenja lopte, tako da smo te dve četvrtine iliti pola tekme igrali u bonusu, a jurili rezultat

  4. Dobra analiza, strucna pre svega, samo treba reci da kada je reprezentacija u pitanju, potrebni su igraci kao Simonovic, Raduljica, Bircevic jer su oni kvalitetni ljudi, motivatori, predani radu. Setite se Stimca, naravno da je bilo za nijansu kvalitetnijih igraca, ali je on dobijao prednost zbog stvaranja jedne kvalitetne atmosfere i to Djordjevic zna, medjutim slazem se da je ovoga puta bilo previse tog tipa igraca, a usput i povrede i podbacivanje nosilaca igre, sem naravno Bogdana.

  5. Dragi strucnjace,
    Prvo mislim da ste trebali staviti Ime i Prezime, a ne inicijale. Drugo, trebalo je da ovako pišete pre poraza, a ne da ih dizete u nebesa!
    Sada smo svi strucnjaci, a narocito inicijalni . Kad vidiš sunce znajte da je poceo dan.Analiza i to strucna .
    Do sledecih strucnih analiza P . V.

  6. Konačno jedna profesionalna i tačna dijagnoza loše igre naše reprezentacije . Očekovao sam i veći kritički osvrt na rad selektora Đorđevića jer je ipak on najodgovorniji za ovako loš ishod . Po prvi put su mu se odazvali svi najbolji igrači a on se potpuno izgubio .

  7. Ovo je statistika Nikole Kalinića u dresu reprezentacije:

    Eurobasket 2013.
    2,8 poena
    3,9 skokova
    0,8 asistencija

    FIBAWC2014
    7,2 poena
    1,9 skokova
    0,8 asistencija

    Eurobasket 2015
    5,8 poena
    2,1 skok
    1,7 asistencija

    OI 2016.
    4,8 poena
    3,2 skokova
    1.4 asistancija

    Eurobasket 2017. – nije igrao

    Neko ko piše, a potpisuje se sa N.M. ovo je zaboravio da napomene.

    1. Kao sto ste Vi zaboravili da napomenete statistiku Stefana Bircevica. Kalinic je prvenstveno igrac koji igra dobru odbranu zbog atletskih sposobnosti i brzih ruku.

      1. Možeš pogledati ststistiku Birčevića. Ona je bolja nego statistika Kalinića. Ove su svi pokazatelji, kakvu odbranu igra, šta on igra? Ovde je merilo, koševi i skokovi, to se prijatelju u košarci meri i gleda. Ništa drugo.

        1. Toliko nam je falio dobar odbrambeni igrac… s to Kalinic za razliku od Bircevica jeste. Tvrdnjom da je odbrana nebitna samo pokazujete koliko o kosarci pojma nemate.

        2. Zašto dozvoljavate sebi da komentarišete nešto u šta se očigledno ne razumete. Vidi se da ste čovek koji voli NBA cirkus, jer je tamo statistika sve. Odavno nisam video da neko ovoliko nema pojma o košarci. Mi smo od Argentine izgubili zbog odbrane. Dali smo dosta poena, ail smo primili neverovatno mnogo. Igra Srbije i klubova iz Srbije se uvek zasnivala na tome da se protivnik spusti ispod 70 poena. A mi smo primili 97, što će reći da je bilo malo prostora za kontre. Koliko smo bili kriminalni u odbrani govori to što mislim da nismo odbranili ni jedan pik.

  8. Cela kosarka se bazira na blokovima i P&R igri. Nasi kao da su prvi put videli ovo. Necu ni da pricam o Djordjevicu i njegovom egu i ne koriscenju pola sastava. Koji moj si ih vodio ako ih neces koristiti. A evo ti sada i politike ides bez KRILA na svetsko prvenstvo a Kalinic place sam. Pa sta ako je rekao nesto. Nije on predsednik Srbije. Ali je najbolji defanzivac na toj poziciji i moze da da 3 poena za razliku od nekih

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.