Embape više nije omiljen u društvu: Saigrači mu dali "crveni karton" 1foto EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Kao uvređena mlada, tako se Kilijan Embape ponašao tokom čitavog leta.

Zbog ogromnog novca ali i slave, fudbaleri Pari Sen žermena monogo toga moraju da progutaju kako bi Kilijan Embape bio srećan među „svecima“. Prvo je Nejmar dugo slovio za najrazmaženijeg saigrača, ali se ovoga leta Embape baš potrudio da preuzme njegovu ulogu.

Odlaskom Brazilca u Saudijsku Arabiju, najbolji fudbaler Francuske ostao je usamljen u pariškom sazvežđu razmaženih zvezda. Zbog odluke da na kraju tekuće sezone ne produži ugovor sa Parižanima i time izbije iz džepa vlasnika kluba desetine miliona evra, kao vid vaspitne mere dobio je preseljenje na tribine na samom početku takmičarske godine.

Uprkos tome što je PSŽ dobrano promenio i osvežio ekipu tokom leta, sva pažnja bila je usmerena ka krajnjem epilogu nadgornjavanja između Embapea i uprave kluba. Prepotentno i verovatno iritantno ponašanje najboljeg fudbalera PSŽ-a dovelo je do toga da ga saigrači odbace i „otkažu poslušnost“.

Naime, tokom glasanja za kapitena u narednoj sezoni, Embape je dobio svega jedan glas od strane saigrača. Brazilac Markinjos je ponovo dobio najaveće poverenje, baš kao i prošle takmičarske godine. Možda će Embapea još više zaboleti činjenica da nije izglasan ni za jednog od dvojice zamenika kapitena – prvi je Presnel Kimpembe, a drugi Danilo Pereira.

Sjajni fudbaler kamerunskog porekla na kraju je sa jednim glasom završio na četvrtom mestu. Radio Monte Karlo saznaje da je za njega glasao samo najbolji prijatelj u klubu Marokanac Ašraf Hakimi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari