Sreća prati - Engleze: Šta da očekujemo u finalu EURO 2024? 1EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Posle prvog kruga takmičenja na EURO 2024 napisao sam da su me Englezi razočarali.

Moj utisak o igri izabranika Gereta Sautgejta nije bio ništa povoljniji ni posle pobeda nad Slovačkom i Švajcarskom.

Da su Englezi miljenici sreće videlo se odmah po završetku takmičenja po grupama.

Naime, u prvom delu „kostura“ bile su reprezentacije Španije, Nemačke, Francuske i Portugalije, dok su sa druge strane bile selekcije Engleske, Holandije, Švacarske, Slovačke… Od reprezentacije u kojoj igraju Kejn, Bilngem, Foden, gde za Palmera nema mesta u startnoj postavi, očekivao sam sadržajniji fudbal.

U susretu sa Holandijom video se značajan pomak, ali su i ovog puta bili miljenici Fortune. Ne samo zato što su opet dali gol u poslednjim sekundama meča već i zbog, po mišljenju mnogih, spornog penala.

Naravno, nisu Englezi stigli do finala samo zahvaljujući sreći.

To je skup izvanrednih igrača, trebalo im je malo vremena da se kockice slože u skladan mozaik i da kao i na prošlom EP stignu do finala.

U svakom slučaju, dobili smo finale u kom će se sastati reprezentacije koje su i pre početka Evropskog prvenstva važile za favorite, a tokom takmičenja i potvrdile da igraju najbolji fudbal.

Biće to nadmetanje dve potpuno različite škole fudbala.

Ja ću navijati za Špance, Dragan Stojković Piksi će sa sve svojim pulenima za Engleze – moći će da kažu da ih je sa Evropskog prvenstva eliminisao evropski prvak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari