Sedište evropske kuće fudbala Nion juče je bilo u centru pažnje svetske fudbalske javnosti pošto je tačno u podne počelo izvlačenje parova osmine finala Lige šampiona. Aktuelni evropski prvak Milan put do odbrane trona traži preko Ostrva, a za rivala je dobio trenutnog lidera Premijer lige, ekipu Arsenala.

Sedište evropske kuće fudbala Nion juče je bilo u centru pažnje svetske fudbalske javnosti pošto je tačno u podne počelo izvlačenje parova osmine finala Lige šampiona. Aktuelni evropski prvak Milan put do odbrane trona traži preko Ostrva, a za rivala je dobio trenutnog lidera Premijer lige, ekipu Arsenala. Gradski rival rosonera Inter put takođe je naveo na ovaj deo Starog kontinenta, s tim što izabranike Roberta Manćinija očekuje dvomeč s prošlogodišnjim finalistom LŠ Liverpulom. Pošto je poznato i očigledno da puleni Rafe Beniteza sa dobrim partijama praktično kreću tek od nokaut faze, onda nas na Enfildu i Đuzepe Meaci očekuju poprilično zanimljive borbe.

Parovi osmine finala

Seltik – Barselona, Lion – Mančester Junajted, Šalke – Porto, Liverpul – Inter, Roma – Real Madrid, Arsenal – Milan, Olimpijakos – Čelsi, Fenerbahče – Sevilja

Tim koji je do sada prikazao najbolje partije i slovi za jednog od glavnih pretendenata na naslov prvaka Mančester junajted put do mesta među osam najboljih tražiće preko šestostrukog uzastopnog prvaka Francuske. Od naših internacionalaca mesto u ovoj fazi našli su i Mladen Krstajić i Milan Stepanov koji će imati direktan okršaj, dok će s druge strane Mateja Kežman i Ivica Dragutinović voditi veliku borbu u duelu Fenerbahčea i Sevilje.
Jedini debitant u ovom delu takmičenja jeste grčki Olimpijakos, koji je posle više od decenije takmičenja po grupama uspeo da stigne do nokaut runde. Kovačevićev i Đorđevićev sastav će put do istorijskog uspeha kluba s Pireja tražiti preko neugodnog Čelsija.
Barselona se sastaje sa Seltikom i ne bi trebalo da ima puno problema, a i madridski Real bi iz dvomeča s Romom trebalo da izađe kao pobednik.
Inače, pošto je ranije usvojen predlog da se timovi iz iste federacije (zemlje) ne mogu sresti u osmini finala, tako je odmah bilo zagarantovano da neće biti „premijerligaških“, „primeraških“ i drugih dvoboja. Prvi mečevi osmine finala igraju se 19. i 20. februara naredne godine, a revanši su zakazani za 4. i 5. mart.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari