Enigma: Jović ili Dženkins 1Foto: Starsport

Više nego prethodnih sezona, četvorka iz Košarkaške lige Srbije dostigla je nivo kompetentnosti da i u Hali „Aleksandar Nikolić“ može da dobrano preznoji večite rivale.

Toga su veoma svesni u taboru Partizana, zbog čega se Aleksandar Džikić u najavi subotnjeg duela sa Borcem u 5. kolu Mozzart Superlige potrudio da javnosti predoči igračke, ali i taktičke kvalitete Čačana (19.30). Istovremeno, opterećeni kadrovskim problemima, u Crvenoj zvezdi su spremni na određeni rizik na gostovanju Vršcu (18.00), ne želeći da u potpunosti organizaciju igre povere Guduriću i Rakićeviću.

Partizan bi trebalo da bude jači za Vilija Hečera, koji je propustio poslednje dve utakmice zbog povrede skočnog zgloba, takođe, očekuje se i povratak kapitena Novice Veličkovića, koji je zbog umora preskočio gostovanje u Subotici.

– Naš sledeći protivnik ima dobro izbalansiranu ekipu, sa potpunom formacijom. Bekovska linija je miks vrlo iskusnih i igrača koji se dokazuju, dok je centarska linija vrlo pokretljiva i to im daje mogućnosti za određene adaptacije u igri. Na terenu uvek imaju tri beka, težište igre u napadu je na njima, ali je zanimljivo da su na poslednje tri utakmice tri različita visoka igrača bili prvi strelci – izanalizirao je Džikić ekipu Borca, u čijim redovima su čak osmorica igrača iz Čačka.

Crvenoj zvezdi su trenutno trojica igrača, sposobna da organizuju igru, na „prinudnom odmoru“. Nejt Volters bi trebalo da se 10. maja vrati iz SAD, dok su Jović i Dženkins na listi povređenih. Nišlija do pre par dana uopšte nije trenirao sa ekipom, dok se Amerikanac sa trogodišnjim stažom u Zvezdi, oseća bolje, iako još uvek nije u potpunosti sanirao povredu desne noge. Trener Radonjić odlučio je da jednog od njih uvrsti u protokol za subotnji meč, svestan da bi previše rizikovao ukoliko bi na mestu pleja koristio samo Gudurića i Rakićevića, bez obzira na to što je Vršac jedini tim bez pobede u prva četiri kola. Nekolicinu igrača Zvezde lepe uspomene vezuju za najveći grad u Banatu, pošto su deo karijere proveli u Hemofarmu (Mitrović, Dangubić, Rakićević, Simonović).

– Putujemo u Vršac, za koji me vežu lepe uspomene još iz vremena kada sam nosio dres Hemofarma. Drago mi je da jedan takav košarkaški centar ponovo ima ligaša, ekipu Vršca, koja je već plasmanom u Superligu i to kao prvoplasirana pokazala svoj kvalitet. U Superligi su izgubili nekoliko utakmica na jednu loptu i samo sa maksimalnim angažovanjem i koncentracijom možemo do novih bodova – oprezan je Simonović, čiji saigrač Lazić sigurno neće nastupiti u Vršcu pošto je u fazi desetodnevnog oporavka od povrede ramena.

Jovčić sudi na F4

Evroliga je izabrala osmoricu arbitara koji će suditi na predstojećem fajnal-foru u Istanbulu (19-21. maj). Na spisku delegiranih arbitara napisano je i srpski sudija Milivoje Jovčić, koji će četvrti put u karijeri biti akter fajnal-fora. Svi arbitri već su bili učesnici F4 turnira, a rekorderi među delegiranim su Lamonika, Lotermozer i Rižik, kojima će ovo biti sedmi odlazak na završnicu Evrolige. Kada je u pitanju ABA liga, poverenje je pruženo i Slovencu Damiru Javoru, koji je prošle godine debitovao na najvažnijem klupskom turniru Evrope. Osim navedene petorice sudija, pravdu će deliti Danijel Jerezuelo (Španija), Robert Lotermozer (Nemačka) i Fernando Roha (Portugal).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari