Enrike razmišlja o četiri gola 1Foto: MARCUS BRANDT/ EPA

Barselona je pokazala protiv Pari sen Žermena u osmini finala Lige šampiona da je ne treba otpisivati sve do poslednjeg zvižduka.

Međutim, šanse da Katalonci u revanš utakmici protiv Juventusa ponove iznenađenje iz prethodne runde LŠ, i preokrenuo 3:0 iz Torina sada su mnogo manje,  ma koliko se trener katalonskog tima Luis Enrike  trudio da zadrži optimizam.

– Sutra ćemo morati da se podignemo. Razmišljam o tri gola koja su nam potrebna da se izjednačimo odnosno četiri da bismo pobedili. Iako sam optimističan, normalno je da prolazim kroz trenutke u kojima mi je teško – kazao je Enrike.

Strateg Barselone istakao je da je on jedini odgovaran za poraz u Italiji jer trener treba da učini sve što može da pomogne timu i pripremi ga, što on nije uradio.

– Moramo da budemo bolji, da učimo iz svojih grešaka, izanaliziramo igru i vidimo gde smo pogrešili. Prvo poluvreme je bilo veoma teško, slično onome u Parizu, dok je drugo bilo bolje – kazao je Enrike.

Na sličan način kao u prvom duelu protiv pariskog kluba i  protiv Stare dame Barselona je munjevito primila prvi gol. Paulo Dibala je iskoristio smušenost odbrane katalonskog tima i već u sedmom minutu doneo prednost Juventusu, koju je ubrzo potom uvećao na 2:0, da bi u sredinom druge deonice Đorđo Kjelini postavio konačnih 3:0 na semaforu. Dvostruki strelac u Torinu kazao je posle meče da je oduvek sanjao da dobije šansu da zaigra u utakmicama koje imaju težinu kao što je četvrtfinale LŠ, potvrđujući da će uskoro potpisati novi ugovor sa Juventusom iako su postojale glasine da bi mogao da pređe u Barselonu ili Real Madrid.

– Veoma sam srećan u Juventusu i blizu sam potpisivanja novog ugovora. Želim da izvučem najviše što mogu iz ovog iskustva. Ljudi me vole a ja činim sve što mogu da ih usrećim – kazao je Dibala, koga sve češće porede sa Mesijem, mada on sam ističe „Mesi je Mesi i on igra za Barselonu. Ja sam Paulo“.

Dvadesettrogodišnji argentinski fudbaler pohvalio je svoj tim rekavši da Barselona nije imala nikakve šanse da pobedi u prvom duelu četvrtfinala. Ipak, Dibala je svestan da će revanš utakmica na Nou kampu biti mnogo teža.

– U veoma smo dobrom periodu i igramo sa velikim poverenjem, ali ne smemo da se opustimo, jer će biti teško na Nou kampu. Međutim, mi smo sjajan tim i ići će tamo sa uverenjem da možemo da prođemo – poručio je Dibala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari