EP (U18): Srbija ostala bez medalje, Španija bolja 1Foto: FIBA

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, devojke do 18 godina, stigla je do polufinala, napravila je uspeh, ali nije uspela da ostvari san i stigne do medalje.

Srbija je u polufinalu poražena od Slovenije sa 89:65, a u borbi za bronzanu medalju od Španije sa 80:52.

Najefikasnije u sastavu Srbije bile su Marija Avlijaš sa 25, Katarina Kovačević sa 10 i Milica Dokić sa sedam poena. Španiju su do medalje nosile Marina Mata i Ines Solelo sa po 14, odnosno Laia Konesa i Ivana Martin sa po 12 poena.

Španija je kontrolisala dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta. Španija je dobila prvu deonicu sa 23:15, na poluvremenu je vodila sa 39:28.

Srbija je i dalje bila u igri za medalju, ali u nastavku meča nije uspela da podigne nivo igre na željeni nivo, bilo je problema u odbrani, bilo je mnogo promašaja iz otvorenih pozicija, pa je Španija zasluženo stigla do pobede, piše Sport Klub.

Podsećanja radi, u grupnoj fazi takmičenja, Španija je slavila protiv Srbije sa 95:86. Staro je pravilo da je teško dobiti istog rivala, dva puta u kratkom vremenkom period, ali Španija je u ovom momentu objektivno bolja selekcija od Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari