Eraković na meti Dinama 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Fudbaleri Crvene zvezde u jeku su borbe za titulu, međutim već krajem juna moraće ubrzano da rade na formiranju tima za narednu sezonu. Strahinja Eraković percipiran je kao fudbaler koji ima najveću tržišnu vrednost i na čijem transferu bi crveno-beli mogli mnogo da zarade. Ponuda ima, a poslednja koja se pojavila u javnosti jeste ona Dinama iz Moskve.

Pre nekih mesec dana otkriveno je da je Hal iz engleskog Čempionšipa bio spreman da Zvezdi ponudi oko četiri miliona evra na ime transfera Strahinje Erakovića, međutim u Zvezdi nisu želeli ni da pročitaju do kraja mejl sa sadržinom ponude.

Dinamo je sigurno spreman da ponudi znanto više; crveno-beli se nadaju transferu od deset miliona, međutim na nekih osam podigle bi im se obrve i raspoloženje znatno popravilo.

Moskovljani su ove sezone veoma dobri; dogurali su do samog vrha tabele i platežno su darežljivi.

Prema informacijama „Sport Ekspresa“  ruski premijerligaš traži zamenu za Ukrajinca Ivana Ordetsa, a jedan od najozbiljnijih kandidata je upravo Eraković.

Jasno je da su Moskovljani platežno moćni. Pre dva leta platili su zagrebačkom Dinamu 8,5 miliona evra za vezistu Nikolu Mora. U istom periodu su za napadača Maksimilijana Filipa izdvojili 19,5.

Sa sportskog aspekta, pak, zbog sankcija Rusiji i suspenzije tamošnjih klubova od strane UEFA, Eraković ne bi mogao da se dokazuje u Ligi šampiona ili Ligi Evrope, što bi u njegovim godinama (2001. godište) bio veliki hendikep.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari