Sa proverenim snagama u Brisel. Selektor najbolje srpske fudbalske reprezentacije Havijer Klemente odlučio je da se za meč kvalifikacija za prvenstvo Evrope sledeće godine, protiv Belgije 22. avgusta na stadionu Kralj Boduen, osloni mahom na igrače kojima je i do sada ukazivao poverenje.

Sa proverenim snagama u Brisel. Selektor najbolje srpske fudbalske reprezentacije Havijer Klemente odlučio je da se za meč kvalifikacija za prvenstvo Evrope sledeće godine, protiv Belgije 22. avgusta na stadionu Kralj Boduen, osloni mahom na igrače kojima je i do sada ukazivao poverenje. Na spisku koji je objavio nalaze se uglavnom poznata imena, a jedina nova lica su povratnik Milan Stepanov, koji je iz nepoznatih razloga dobio prednost u odnosu na, u dresu mlade selekcije i moskovske Lokomotive, odličnog Ivanovića i fudbaler Espanjola Milan Smiljanić, koji je prekomandu u A tim zaslužio odličnim rolama na nedavnom EP u Holandiji. Otpali su vezista Bazela Ivan Ergić i kapiten Dejan Stanković (parni žuti kartoni), a ekipi bi, ukoliko sanira povredu, posle odrađene suspenzije trebalo da se priključi i novi špic Valensije Nikola Žigić.

Od Stojkovića do Lazovića

GOLMANI: Stojković, Avramov; ODBRANA: Rukavina, Krstajić, Dragutinović, Tošić, Vidić, Stepanov; SREDNJI RED: Kovačević, Duljaj, Smiljanić, Koroman, Janković, Kuzmanović, Krasić; NAPAD: Pantelić, Žigić, Lazović, Jovanović.

– Pred nama je protivnik koji praktično sprema tim za sledeći ciklus kvalifikacija. Imaju tri-četiri ekstra mlada igrača i ekipu koja hoće i može da ide na pobedu. Biće to vrlo težak zadatak, jer i mi želimo isto – kaže Španac na našoj trenerskoj klupi, koji će tim za ovu akciju okupiti u Briselu, dva dana pred susret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari