Ergin Ataman: Ja sam trener Panatinaikosa i turske reprezentacije, ne možete mi ništa! (VIDEO) 1foto Peđa Milosavljević / STARSPORT

Veoma tenzična atmosfera dominira serijalom između Panatinaikosa i Makabija u plej-ofu Evrolige.

Brejk koji je izraelski klub napravio u Atini u prvoj utakmici (1:1 u seriji), toliko je zaboleo Ergina Atamana da je zbog njegovog ponašanja posle meča i datih izjava, odnosno jasnog pritiska koji je napravio na sudije, Evroliga pokrenula disciplinski postupak.

Sam nastup trenera Panatinaikosa implicitno je navodio na zaključak da su sudije tendeciozno sudile zbog određenih političkih razloga, dok je sam klub naveo da razna tužna, ratna dešavanja u svetu ne bi smela da utiču na košarku.

Bila je to uvertira druge utakmice na kojoj je PAO poravnao u seriji, međutim sam tok duela, kao i događaji posle meča prešli su okvire sportskog rivalstva.

Vlasnik Panatinaikosa, kontroverzni Dimitris Janakopulos, prvi put pojavio se na meču svog kluba, posle posta od dve godine, a sve sa ciljem da konstantno povećava tenzije dobacujući sudijama, ali i ljudima na klupi Makabija.

Do koškanja je došlo i posle meča, tačnije u hodniku hale kroz koji se prolazi do svlačionica. Videlo se na snimku da je među igračima Panatinaikosa bio Matijas Lesor, kao i pojedinci iz stručnog štaba Makabija, kako je tvrdio Ataman.

–  Veoma mi je čudno da sjajna organizacija kao što je Evroliga, koju uvek štitim, daje saopštenje o meni u kom se kaže kako narušavam njen ugled. Ako uradim nešto pogrešno, ako govorim o sudijama, postoji pravilnik – kaznite me! Zašto huškate određene ljude na mene – započeo je Ataman sovj verbalni performans posle utakmice.

– Evo šta se upravo dogodilo… Dok sam išao ka svlačionici neko iz osoblja Makabija, ne znam ko, jer je bio bez akreditacije, rekao mi je: ‘Videćeš u Izraelu! Videćeš šta će ti se desiti’. Hej, ja sam Ergin Ataman! Ja sam trener Panatinaikosa i turske reprezentacije! Ja sam turski državljanin! Ne možete mi ništa!

Atamanu je zasmetalo saopštenje koje je Evroliga izdala nakon što je trener Panatinaikosa posle meča vršio jasan pritisak na sudijsku organizaciju.

– Molim? Evroliga? Ako me kazne – u redu. Ali zašto izdavati saopštenje protiv mene? Nisam bilo ko! Osvojio sam dve Evrolige. Dvostruki sam uzastopni šampion! Vodio sam više od 300 utakmica u ovom takmičenju. I nisam glup.

Treći meč na programu je 2. maja i igraće s eu hali „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu.

Iako publike neće biti, teško je poverovati da će i tenzije izostati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari