Etore Mesina spas traži u NBA; stiže nekadašnji košarkaš Lejkersa 1Foto: EPA-EFE/ SERGEI ILNITSKY

Armani Milano zaređao sa porazima na oba fronta, što će indikativno dovesti do promena u igračkom kadru.

Angažovanjem Nikole Mirotića mislili su u Milanu da su skockali tim za visoke ovosezonske domete. Nije im trebalo puno vremena da sami sebe demantuju. Armani je prvo poražen u Superkupu Italije, potom je zaređao sa porazima u Evroligi, a ni u Seriji A nije delovao dominantno.

Sedmo kolo Evrolige dočekuje na skoru 1-5 zbog čega su alarmi upaljeni u trofejnom klubu.

Prema mišljenju Etorea Mesine, šefa struke, najporoznija pozicija u timu je plejmejker, a posebno je nezadovoljan partijama Kevina Pangosa.

Kanadski organizator igre sa slovenačkim pasošem uopšte nije bio u sastavu u porazu od Monaka, a Mesina je posle meča javnosti objasnio njegovo odsustvo „tehničkom odlukom“.

Odmah je bilo jasno da Italijan nije zadovoljan partijama Pangosa, koji je tokom leta ostao u klubu, između ostalog, jer uprava nije uspela da obnovi saradnju sa Šabazom Nejpirom.

Iskusni plejmejker godinama unazad konstantno je povređen što se u velikoj meri odražava na formu.

S tim u vezi, Armani je rešen da angažuje novo lice na mesto organizatora igre. Reč je o Šakilu Harisonu, koji je u NBA ligu kročio 2018. Dve godine ranije nije bio izabran na draftu, a za profesionalni ugovor u najjačoj ligi na svetu izborio se nastupima u Razvojnoj ligi.

Harison nije klasičan plejmejker, već igrač moderno okarakterisan kao dva na jedan.

On je prvi ugovor potpisao sa Finiks Sansima, a ukupno je odigrao 180 utakmica nastupajući još za Čikago, Jutu, Denver, Bruklin, Portland i Lejkerse.

Prosečno je beležio 5,3 poena i 2,5 skokova i 1,7 asistencija.

U dosadašnjoj karijeri nikada nije nastupao u Evropi. U svojoj 30. godini trebalo bi prvi put da zaigra u Evroligi.

Da li će njegov dolazak značiti i rastanak sa Kevinom Pangosom vreme će pokazati,. Kanađanin ni ove sezone ne pruža partije u skladu sa izgrađenom reputacijom. Osim protiv Olimpijakosa, kada je ubacio 16 poena, sve ostale partije bile su krajnje prosečne.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari