EURO 2020: Danska u foto-finišu 1Foto EPA-EFE/Hannah McKay

Fudbaleri Danske ubedljivo su pobedili Rusiju 4:1 i sa samo tom jednom pobedom zauzeli drugo mesto u grupi B i obezbedili prolaz u osminu finala gde će se sastati sa Velsom.

Rusija je porazom pala ne četvrto mesto i izgubila sve šanse, dok Finska kao treća čeka rasplet u preostale tri grupe. Ćar je iz ovih rezultata izvukla i Švajcarska koja kao treća u grupi A sigurno ide dalje, jer su bolji od Ukrajine i Finske.

Danci su odigrali odličnu utakmicu nošeni podškom sa tribina stadiona u Kopenhagenu. Napadali su od samog starta ali je bilo previše nervoze i malo dobrih prilika. Ipak u finišu prvog dela Damsgor je uspeo da stadion digne na noge. U nastavku su Danci nastavili s napadima, Poulsen je uvećao prednost u 59. minutu. Usledilo je buđenje Rusa, Djuba je u 70. minutu smanjio na 1:2 sa penala, da bi Kristensen u 79. i Mele u 82. doneli veliku radost, jer je rezultat drugfe utakmice več bio poznat i počelo je slavlje zbog prolaska dalje.

Belgija je rutinski savladala Finsku koja je dala sve od sebe, izdržala nalete u prvom delu, ali nije mogla više. Favoriti su stezali obruč i u 74. minutu uz „pomoć“ Vermalena, golman Finske Hradecki, do tada sjajan, postigao autogol. Nisu se Finsci predavali ali nisu mogli da nadomeste razliku u kvalitetu, da bi u 81. minutu Lukaku svojim trećim golom na Euru postavio konačan rezultat.

Grupa B

  1. kolo: Danska- Rusija 4:1, Belgija – Finska 2:0.

Belgija   3              3              0              0              7:1          6

Danska 3              1              0              2              5:4          3

Finska   3              1              0              2              1:3          3

Rusija    3              1              0              2              2:7          3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari