Ajmerik Laport osudio predrasude prema fudbalerima koji igraju u Saudijskoj Arabiji 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Francusko-španski defanzivac Ajmerik Laport osudio je danas predrasude prema igračima koji, poput njega, igraju u Saudijskoj Arabiji, uz tvrdnju da je došao potpuno spreman za učešće španske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Prethodno su neki španski mediji doveli u pitanje njegovu spremnost za učešće na takmičenju.

„Bilo je mnogo spekulacija, mislim da nije bilo dovoljno informacija o mojoj kondiciji. To se obično dešava kada ima mnogo dezinformacija, a to dovodi do više naslova u medijima nego što je potrebno“, rekao je Laport na konferenciji za novinare u španskom kampu u Nemačkoj.

Laport je rekao da je veoma miran i da je „stigao kada mu je rečeno da stigne“.

„Sve vreme sam se pripremao i bio sam spreman da stignem u trening kamp“, rekao je Laport, igrač Al-Nasra, koji se pridružio saigračima sa nekoliko dana zakašnjenja.

Na pitanje da li je percepcija saudijskog prvenstva u fudbalu, kao nekvalitetnog i inferiornog, bila uzrok priča o njegovoj kondiciji, Laport je otvoreno odgovorio.

„Mislim da ljudi imaju predrasude o tom (saudijskom) prvenstvu. Tačno je i da smo svi svesni da je to prilično ‘nov’ šampionat“, rekao je Laport i dodao da će evropski igrači sve više igrati u Saudijskoj Arabiji i kao primer naveo francuskog igrača N’Goloa Kantea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari