Andraž Šporar "pecka" Srbiju: Pobedićemo sigurno, ako ponovimo igru iz drugog poluvremena protiv Danaca 1EPA-EFE/ANTONIO BAT

Jedan od najubojitijih fudbalera reprezentacije Slovenije veoma optimistično dočekuje sutrašnji duel sa Srbijom (15.00).

Računica je jasna, za fudbalere Srbije pobeda nad Slovenijom imala bi težinu plasmana u osminu finala Evropskog prvenstva.

Izabranici selektora Matjaža Keka, pak, sa zarađenim bodom protiv Danske, u prvom kolu, sa manje opterećenja dočekuju sutrašnji duel sa „orlovima“, negde uvereni da bi mogli da ponove igru iz drugog poluvremena utakmice sa ekipom selektora Kaspera Hjulmanda.

– Siguran sam da ćemo pobediti Srbiju ukoliko budemo igrali kao u drugom poluvremenu protiv Danske. Još u prvom poluvremenu, koje nije bilo dobro za nas, dolazili smo u situacije iz kojih smo mogli da postignemo gol, optimističan je fudbaler Panatinaikosa.

Slovenija bi mogla, baš kao i protiv Danske, d aprepusti posed Srbiji i da šanse traži iz tranzicije.

– Ekstremno smo opasni u ofanzivnoj tranziciji. Potrebno nam je malo prostora. Moramo da budemo kompaktni i da iz toga tražimo brzu tranziciju. Većina defanzivaca je sporija od nas napadača. Moramo to da iskoristimo kao prednost.

Fudbaleri Slovenija sa velikom motivacijom nastupaju u reprezentativnom dresu. Patriotski adrenalin izvlačio je iz njih ono najbolje tokom utakmice sa Danskom, pogotovo nakon što su primili gol u prvom poluvremenu.

– To je pomalo čudno jer je tako i posle završene sezone. Ali kada čujemo nacionalnu himnu, adrenalin naglo skoči. Tada zaboravite sve i možete da idete preko svojih limita. Najbolja stvar za mene je kada izađem na teren i počne ‘Zdravljica’. Kada 12 hiljada Slovenaca zapeva nacionalnu himnu… Uvek kažemo da su ovo utakmice za koje se živi. To nije opterećenje, nije pritisak. Moramo da uživamo u upijamo energiju navijača, kao u drugom poluvremenu protiv Danske. Siguran sam da će protiv Srbije biti više slovenačkih navijača.

Adam Gnezda Čerin, uz Timija Maksa Elšnika zadužen je za kompaknost i smislenost igre u manevru.

– Sad kad je led probijen, biće mnogo lakše. Želimo da uživamo, ući ćemo u meč sa Srbijom znatno opušteniji. Biće to balkanski derbi, mentalitet nam je sličan, blizina, tako da će biti atom snage više tokom meča. Pobeda jednog ili drugog bi veoma zabolela rivala, tako da svi želimo da pobedimo. Učinićemo sve za to – poručio je fudbaler koji takođe, kao i Šporar nastupa za Panatinaikos.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari