Austrijanci pobedili Poljsku, nije pomogao ni debi Levandovskog 1Foto: EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Reprezentacija Austrije pobedila je Poljsku rezultatom 3:1 (1:1) u utakmici drugog kola Grupe D na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

Ovo su prvi bodovi za Austriju, koja je u prvom kolu izgubila od Francuske (1:0), dok su Poljaci zabeležili i drugi poraz, jer su prethodno poraženi od Holandije (2:1).

U zanimljivom duelu na “Olimpijskom stadionu” u Berlinu oba tima nastojala su da dođu do pobede nad direktnim rivalom za plasman u drugu fazu takmičenja.

Iako po kvalitetu igrača nema velike razlike između ova dva tima, pokazalo se da su Austrijanci bolje vođena ekipa, koja na klupi ima možda i najboljeg selektora na šampionatu Ralfa Ragnika.

GRUPA D

Poljska – Austrija 1:3 (1:1)

Stadion: “Olimpijski stadion” (Berlin). Gledalaca: 71.000.

Sudija: Halil Umut Meler (Turska).

Strelci: 0:1 Trauner 9, 1:1 Pjatek 30, 1:2 Baumgartner 66, 1:3 Arnautović (penal) 78.

POLJSKA: Ščesni, Bednarek, Kivior, Davidovič, Frankovski, Zalevski, Pjotrovski (od 46. Morder), Sliš (od 76. Grosicki), Zjelinski, Buksa (od 60. Levandovski), Pjatek (od 60. Sviderski).

AUSTRIJA: Penc, Poš, Mvene (od 63. Pras), Trauner (od 59. Danso), Linhart, Zeivald, Grilič (od 46. Vimer), Baumgartner (od 80. Šmit), Sabicer, Laimer, Arnautović (od 81. Gregorič).

Austrija je rano povela i potom stvorila još nekoliko dobrih prilika, ali su Poljaci uspeli da izjednače do poluvremena.

U nastavku su oba tima zaigrali otvoreno i na pobedu, ali su Austrijanci iskoristili svoje prilike i stigli do važnih bodova.

Iako nedovoljno oporavljen od povrede, u drugom poluvremenu je u igru za Poljake ušao i Robert Levandovski, međutim, napadač Barselone gotovo da nije dodirnuo loptu za skoro pola sata koliko je proveo na terenu.

Poslednji meč drugog kola u ovoj grupi, između Francuske i Holandije, igra se večeras (21.00).

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari