Bajka Albanaca trajala 23 sekunde, Italijani rutinski do prve pobede 1Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Fudbalska reprezentacija Italije pobedila je Albaniju rezultatom 2:1 (2:1) u prvom kolu Grupe B Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Aktuelni šampion Evrope stigao je do rutinske pobede protiv tima koji se istakao tokom pevanja himne svoje zemlje, ali i u prvom minutu utakmice, kada je Bajrami već u 23. sekundi utakmice doveo svoj tim u vođstvo.

Reprezentativac Albanije je tako ušao u istoriju Evropskih prvenstava kao strelac najranijeg gola na jednoj utakmici ovog takmičenja.

U narednih 90 minuta „Azuri” su kontrolisali utakmicu i lako stigli do tri boda, pred duela sa Španijom i Hrvatskom u nastavku takmičenja u prvoj fazi takmičenja.

B GRUPA

Italija – Albanija 2:1 (2:1)

Stadion: Signal Iduna Park (Dortmund). Gledalaca: 60.512.

Sudija: Cvajer (Nemačka).

Strelci: 0:1 Bajrami 1, 1:1 Bastoni 11, Barela 16.

ITALIJA: Donaruma, Di Lorenco, Dimarko (od 83. Darmian), Bastoni, Kalafori, Žorđinjo, Barela,  (od 90. Folorunšo), Fratezi, Kjeza (od 77. Kjeza), Pelegrini (od 77. Kristante., Skamaka (od 83. Retegi).

ALBANIJA: Strakoša, Hisaj, Mitaj, Đimsiti, Ajeti, Aslani, Bajrami (od 87. Muci), Ramadani, Asani (od 68. Hodža), Seferi (0d 68. Laci), Broja (od 76. Broja).

 

Italijani su se brzo povratili od iznenađujućeg vođstva rivala, golovima Bastonija i Barele u 11. i 15. minutu preokrenuli rezultat, a do kraja prvog poluvremena su prikazali partiju koja je podsećala na one od pre tri godine, kada su osvojili trofej.

Ipak, u drugom poluvremenu su spustili ritam i dugim dodavanjima nastojali da potroše što manje snage do kraja meča.

Istina, to je moglo da im se osveti u 90. minutu kada je Hodža izašao sam pred Donarumu, ali je Albanac loše šutirao.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari