„Varga nije životno ugrožen, ali je EURO za njega završen“: Poznato u kakvom je stanju reprezentativac Mađarske 1EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Barnabas Varga, reprezentativac Mađarske, teško je povređen u meču svog nacionalnog tima protiv Škotske na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Nakon sudara sa golmanom Škotske Ganom, koji ga je u skoku laktom udario u glavu, Varga je ostao dugo da leži na terenu. Fudbaleri Mađarske su reagovali, tražeći hitnu pomoć. Nekoliko minuta mu je lekarska ekipa pružala prvu pomoć, a zatim je na nosilima iznet s terena.

Brzo je prebačen u bolnicu, a posle utakmice je glavna tema bilo njegovo zdravlje.

„Najvažnije je da je dobro, poslednjih 20 minuta igrali smo za njega“, prvi je javnost umirio Roland Šalai, prenosi Sport Klub.

Zatim je selektor Marko Rosi otkrio više detalja.

„Vargi je slomljena jagodična kost i uskoro će morati na operaciju. Nije životno ugrožen, ali je za njega Evropsko prvenstvo završeno“, rekao je selektor.

Iako ima 29 godina, napadač Ferencvaroša debitovao je za Mađarsku tek prošle godine. Već je postigao sedam golova, uključujući četiri u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Takođe je bio strelac jedinog gola za Mađare u porazu protiv Švajcarske na početku kontinentalnog šampionata.

Mađarska je sinoć savladala Škotsku rezultatom 1:0, golom u desetom minutu nadoknade vremena. To je najkasniji gol ikada na evropskim prvenstvima.

Vreme u utakmici je nadoknađeno više od 10 minta jer je zbog povrede Vargi dugo na terenu ukazivana pomoć.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari