Belingem: Igrati za Englesku je prijatan osećaj, ali i veliki pritisak 1Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Igrač engleskog fudbalskog tima Džud Belingem izjavio je da je prijatan osećaj igrati za Englesku na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, ali je i veliki pritisak, prenela je danas britanska televizijska mreža Bi BI Si (BBC).

„Igrati za Englesku je prijatan osećaj, ali je i veliki pritisak. Čujete kako ljudi pričaju mnogo gluposti. Lepo je kada možete to da malo uzvratite“, rekao je Belingem, inače vezista Real Madrida.

Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u nedelju u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je posle preokreta i produžetaka pobedila Slovačku 2:1. Belingem je postigao spektakularan go „makazicama“ u petom minutu nadoknade vremena, posle prvog šuta Engleske u okvir gola.

Belingem je rekao da je igračima teško da govore na konferencijama za novinare onako otvoreno, jer „im se uvek sudi“.

Mediji su preneli da je igrač posle postignutog gola protiv Slovačke na terenu rekao „A ko bi još“ (Who else).

„Za mene je fudbal, biti na terenu, davati golove i to slaviti. Možda je to bila poruka nekolicini ljudi. Bio sam veoma srećan na kraju, bilo je puno adrenalina“, rekao je igrač.

„Morate da slušate sve gluposti, osećate se kao da ste izneverili čitavu naciju. Jednim udarcem lopte, sve se može promeniti“, rekao je on.

Kapiten engleskog tima Hari Kejn pozvao je ranije bivše igrače Engleske, koji su sada stručnjaci, da se „sete kako je nositi dres“ pre nego što kritikuju sadašnji tim.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari