Birmančević: Moramo da pobedimo Dansku 1Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Srpski fudbaler Veljko Birmančević rekao je da je ekipa „došla do zida“ i da će igrači dati sve od sebe da pobede Dansku u poslednjoj utakmici u Grupi C i plasiraju se u osminu finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

„Mi nemamo mnogo opcija, moramo izaći iz zone komfora, došli smo zida, ako želiš napred, moraš da pobediš. Daćemo 100 odsto, mnogo smo naučili iz prethodne dve utakmice i daćemo sve od sebe da obradujemo navijače. Moramo da pobedimo, a na koga ćemo posle ići, to je neka druga priča. Prvo da završimo ovaj deo posla u Minhenu“, rekao je Birmančević na konferenciji za novinare u Augsburgu, preneo je FSS.

Fudbaleri Srbije igraju u utorak od 21 čas u Minhenu protiv Danske, utakmicu trećeg kola Grupe C i potrebna im je pobeda za siguran plasman u nokaut fazu.

Posle slobodnog dana, ekipa je nastavila sa treningzima u Augsburgu. Birmančević je rekao da je igračima mnogo značio slobodan dan, pošto su tri nedelje bili praktično zatvoreni.

On je istakao da je velika čast igrati za državni tim na velikom takmičenju.

„Da li ću igrati pet ili 90 minuta, spreman sam za sve opcije, kako selektor odluči. Ovde sam došao da se borim, da igram za Srbiju, pozicija nije važna, svi znaju moje karakteristike, tako da, ako budem igrao, biću presrećan i daću sve od sebe. Svaki igrač ima period kada napravi iskorak, mislim da je ovo trenutak za mene“, naveo je Birmančević.

On je dodao da je igrao u švedskoj ligi i da zna kako razmišljaju Skandinavci, da je igrao velike utakmice protiv najjačih ekipa i da ovako važan meč za njega nije novost.

Srbiji bi za prolaz dalje bio dovoljan i bod, ali ako se poklope rezultati ostalih utakmica, a Birmančević je upitan za te kalkulacije.

„Kada kalkulišeš uvek izgubiš, tako je u životu, ne treba kalkulisati. Atmosfera je odlična, ništa se nije promenilo. Važno je da protiv Danske od prvog minuta krenemo kako treba. Mislim da nema igrača koji ovde ne želi da napravi iskorak i sa reprezentacijom postigne rezultat. Moramo svi da pokažemo karakter, a imamo igrače koji su rešavali velike utakmice“, rekao je on.

„Imamo samopouzdanja, igramo u dobrim klubovima. Živojin Mišić je rekao: ‘Ko nema strah, taj ide napred’. Mislim da smo svi spremni da damo 100 odsto i učinimo mnogo za sebe, naše karijere, reprezentaciju i naš narod“, dodao je Birmančević.

Posle dva kola u Grupi C Engleska je prva sa četiri boda, Danska i Slovenija imaju po dva boda, a Srbija jedan bod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari