Danas na EURO 2024: Ko će pobediti u "finalu pre finala"? 1Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Još 11 dana je ostalo do kraja Evropskog prvenstva u fudbalu i velikog finala koje je zakazano u Berlinu, a pred nama su odlučujuće bitke na šampionatu.

Na red su došla četvrtfinala, a dva meča te faze EURO 2024 će se igrati danas, dok su preostala dva na programu u subotu.

Španija – Nemačka, 18h, Štutgart, RTS

Finale pre finala, iliti derbi ove runde takmičenja. Sudar dve ekipe koje su u dosadašnjem toku prvenstva pokazale ubedljivo najviše. Prava je šteta što ćemo bez jedne od ove dve ekipe ostati tako rano, jer prema svemu prikazanom to su ekipe koje su mogle da stignu do finala, samo da su bile u različitoj polovini žreba.

Španija je do četvrtfinala primila samo jedan gol na turniru i to je u pitanju bio auto-gol štopera Robina Le Normana u osmini finala protiv Gruzije. Sa druge strane, Nemačka ih je primila neznatno više – tek dva.

I jedni i drugi su imali poprilično težak put do četvrtfinala, Španija je prošla kroz „grupu smrti“ – Italija, Hrvatska, Albanija, sa maksimalnim učinkom – 9 bodova i gol-razlikom 5:0, dok je Nemačka u četvrtfinalu savladala odličnu selekciju Danske rezultatom 2:0.

U svakom sučaju, ovaj meč će biti pravi raj za sve fudbalske sladokusce i neutralne navijače.

Portugalija –  Francuska, 21h, Hamburg, RTS

Susret dve velike fudbalske sile koje su na ovom šampionatu jako malo toga kvalitetnog prikazale. Portugalija je do ove faze takmičenja došla nakon penal serije protiv Slovenije u kojoj je briljirao Diogo Kosta koji je zaustavio čak tri udarca „zmajčeka“ sa bele tačke.

A šta tek reći za selekciju Francuske koja je u osmini finala izbacila Belgiju zahvaljujući auto-golu Jana Vertongena u smiraj utakmice.

Do nokaut faze su došli zahvaljujući pobedi nad Austrijom 1:0 i to autogolom Maksimilijana Vebera, zatim remiju sa Poljskom 1:1, gde su oba gola pala sa penala i remijem protiv Holandije bez golova – 0:0.

Malo je reći da izabranici Didijea Dešana nisu impresionirali u dosadašnjem toku turnira i biće zanimljivo videti ko će proći u polufinale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari