Danas na EURO 2024: Više niko nema prava na greške - počinje osmina finala 1Foto: EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Nakon tačno 15 dana od početka Evropskog prvenstva u fudbalu, došli smo do najiščekivanije faze na šampionatu – eliminacione runde.

Ove večeri počinju dueli osmine finala i do srede ćemo svakog dana gledati po dva susreta, jedan od 18, a drugi od 21 sata.

Prvi će „koplje ukrstiti“ Švajcarska i Italija, te Nemačka i Danska.

Švajcarska – Italija, 18h, Berlin, RTS

Ovo je svakako jedan od derbija osmine finala na Evropskom prvenstvu. Švajcarska je do sada na prvenstvu prikazala dobru igru. U konkurenciji Nemačke, Mađarske i Škotske je sa pet osvojenih bodova zauzela drugo mesto na tabeli. Bili su na korak od pobede izabranici Murata Jakina i protiv Nemačke, ali su u sudijskoj nadoknadi primili gol. Sa druge strane, Italija je do nokaut faze stigla golom Cakanjija u osmom minutu sudijske nadoknade vremena. Da „Azuri“ tu poslednju šansu nisu iskoristili, u osminu finala bi prošla Hrvatska, a oni bi se već vratili kući. Italija je aktuelni evropski šampion i baš zbog toga i jeste blagi favorit u ovom susretu.

Nemačka – Danska, 18h, Dortmnud, RTS

Nemačka je domaćin na ovom prvenstvu i sigurno da izabranici Julijana Nagelsmana imaju želju da odu do samog kraja. Obe ekipe se nalaze u onom težem delu žreba. Nemačka jeste favorit u ovom duelu, ali će se za nešto pitati i Danci. Za očekivati je da domaća selekcija ima veći posed lopte u nogama, a da Skandinavci prete iz kontri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari