Danas na EURO 2024: Da li Hrvatska prolazi grupu? 1Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Danas su na programu dve utakmice na Evropskom prvenstvu i obe se igraju u B grupi.

Ušli smo u treće kolo grupne faze na šampionatu i više prava na grešku niko nema.

Grupa B

Albanija – Španija, 21h, Diseldorf, RTS

Ako Albanija želi u osminu finala mora jednostavno da pobedi. To je mnogo lakše reći nego i učiniti jer je Španija do sada na turniru pokazala ubedljivo najviše na ovom takmičenju i sa pravom je jedan od favorita za zlato.

Španija je već prošla u osminu finala i za očekivati je da će selektor Luis de la Fuente „promešati“ karte i šansu pružiti igračima koji do sada nisu mnogo igrali, a sa druge strane će odmoriti nosioce igre Pedrija, Jamala, Kukurelju i Nika Vilijamsa. Sa druge strane Rodri će propustiti meč zbog parnih žutih kartona, dok u pogonu neće biti Ajoze Pereza i Naća zbog povrede.

Biće interesantno videti kako će Albanija uopšte naapsti Španiju i da li će joj to uopšte poći za rukom, pa nas pre svega očekuje zanimljiva utakmica.

Hrvatska – Italija, 21h, Lajpcig, RTS

Bez ikakve dileme ovo je derbi treće runde na šampionatu. Sudar dve fudbalske sile koje nisu mnogo pokazale na ovom takmičenju. Hrvatska ima tek jedan osvojen bod i čak pet primljenih golova, što je u eri selektora Zlatka Dalića nezapamćeno. Uz to, imaju još mnogo problema, a pre svega se isti odnose na poprilično blede partije najboljih igrača, Luke Modrića i Marcela Brozovića.

Pred Dalićem su brojne kalkulacije, da li da Joško Gvardiol igra na poziciji beka, ili štopera, kom napadaču dati prednost, Brunu Petkoviću ili Anti Budimiru, da li da od prvom minuta pruži šansu Luki Sučiću i Martinu Baturini, ili da oni uđu sa klupe, i ko da igra drugog beka, Josip Juranović ili Josip Stanišić.

Sa druge strane, ni stategu „Azura“ Lučano Spaletiju nije lako. Posle uvodne pobede nad Albanijom 2:1, izgubili su od Španije rezultatom 1:0, ali su bili i popriično nemoćni na terenu, a to je zabrinulo sve navijače ove selekcije.

I on će sasvim sigurno menjati uoči utakmice koja može jednog fudbalskog velikana da ostavi bez osmine finala. Italiji odgovara i nerešen ishod, dok Hrvatskoj „igra“ samo trijumf.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari