Danas na EURO2024: Sudar Španije i Hrvatske koji ceo svet željno iščekuje da vidi 1Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Drugog dana Evropskog prvenstva na programu su tri utakmice i prva velika uzbuđenja na takmičenju.

Za razliku od prvog dana takmičenja, gledaoci će pored tv ekrana ostati od ranih popodnevnih pa sve do kasnih večernjih časova.

Ipak, neće im i biti dosadno, niti će primetiti da im je prošlo pola dana, jer će gledati tri sjajne utakmice.

Grupa A

Mađarska – Švajcarska, 15h, Keln, RTS

Duel između Mađarske i Švajcarske otvara drugi dan takmičenja i mogao bi biti veoma zanimljiv, sa golovima na obe strane. I jedni i drugi će želeti pobedu u ovom duelu, ali bi rado prihvatili i bod. Ukoliko neko rano povede, možemo očekivati spektakularnu utakmicu u nastavku jer bi ovde poraz značio i moguću eliminaciju. U grupi su još Nemačka i Škotska, a protiv Nemačke na njenom tlu niko neće biti favorit u prvoj fazi takmičenja. Sa jedne strane možemo očekivati mnogo od Dominika Soboslaija, a sa druge strane disciplinovanu Švajcarsku. Biće interesantno videti ko će izaći kao pobednik iz ovog susreta.

Grupa B

Španija – Hrvatska, 18h, Berlin, RTS

Bez ikakve dileme derbi dana. Sudar dve moćne reprezentacije koje pretenduju na najviši plasman na ovom šampionatu. Španija tradicionalno „ne leži“ Hrvatskoj i videćemo da li će ovog puta četa selektora Zlatka Dalića naći rešenje za „crvenu furiju“. Za očekivati je da Španija ima veći posed lopte u nogama, a da Hrvatska preti iz kontre. Španci će koristiti brzinu svojih krilnih napadača, dok će Hrvatska „stati na loptu“ i pokušaće da preko Luke Modrića i Matea Kovačića organizuje igru. U odbrani će se uzdati u Joška Gvardiola, dok će u napadu pokušati da napradnu odbranu „furije“ koja je najporozniji deo ekipe.

Italija – Albanija, 21h, Dortmund, RTS

Albanija je neko ko nema šta da izgubi u ovoj „grupi smrti“ i zbog te činjenice će biti samo i još opasnija. Sa klupe je predvodi nekadašnji bek Barselone Silvinjo, a pomoćnik mu je bivši fudbaler Sitija Pablo Zabaleta. Italija je sa druge strane aktuelni šampion Evrope i mora da „izađe“ iz ove grupe. Najlakše je da to učine tako što će ubedljivo savladati selekciju Albanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari