Dejan Savićević: Vratio bih Tadića nazad za Beograd, lagano 1Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

– Piksi je pogrešio što mu se nije zahvalio pred Evropskog prvenstvo – nedvosmislen je čuveni reprezentativac Jugoslavije i as Crvene zvezde i Milana.

Svesno ili ne, tek, izjava Dušana Tadića posle poraza Srbije od Engleske na startu Evropskog prvenstva (1:0) obeležila je kompletan nastup „orlova“ u Nemačkoj.

Kao kapiten, teško je podneo to što nije bio starter na prvom meču reprezentacije Srbije, što ga je verovanto i isprovociralo da nakon duela kaže kako je trebalo da igra od početka jer je najbolji i najspremniji igrač u redovima „orlova“.

Iako se dan kasnije navodno izvinio saigračima i selektoru Draganu Stojkoviću (nigde nije bilo njegove izjave, već samo vest saopštena putem medija) šteta je već bila napravljena i čini se da je osetno narušila ambijent u i oko reprezentacije.

Gostujući u podkastu Sportlajt na Sport klubu, Dejan Savićević prokomentarisao je i ponašanje Dušana Tadića u Nemačkoj, otkrivši da je selektoru Draganu Stojkoviću, inače prijatelju, predočio da je trebalo da mu se zahvali na saradnji pre početka kontinentalnog šampionata.

– Ja sam Piksiju govorio posle naše utakmice u Podgorici da treba da razmišlja da mu se zahvali i da nađe drugo rešenje, jer je on u toj utakmici bio najslabiji na terenu od 20 i kusur igrača. Da nije ušao Vlahović i da mi nismo imali taj jedan peh – da li je bio faul ili nije bio faul – Crna Gora ne bi izgubila tu utakmicu – stava je Savićević.

Nekadašnji as Crvene zvezde i Milana, koji je tokom karijere bio poznat i po izraženom temperamentu, smatra da bi slično reagovao kao Tadić ali sa 25 godina, a ne na zalasku karijere.

– Gledajući ovo Evropsko prvenstvo, ne znam zašto se Tadić ljutio ako je Piksi rekao da će da ga stavi da počne drugu tuakmicu, da mu treba svež… Da on u 36. godini da izjavu u kojoj kaže da je najspremniji, malo… Ja sam završio karijeru sa 35 godina i znam kakav sam bio kada sam završavao karijeru i nikada to ne bih izjavio. Sa 25 godina da, ali sa 35 godina bih ćutao i bio bih srećan da budem u krugu reprezentacije. Piksi je pogrešio što mu se nije zahvalio pred ovo Evropsko prvenstvo. Oborio je sve te rekorde koje je ganjao, koje je trebalo da obori. Mislim da je trebalo da mu se zahvali, a posle već kad ga je poveo i rekao mu da će igrati drugu utakmicu od početka da on to izjavi posle utakmice, ja bih ga vratio kući u Beograd lagano. To bi mu bio moj odgovor – nedvosmislen je predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari