Dešan: Ako vam je Francuska dosadna, gledajte nešto drugo 1Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan rekao je danas da ga ne zanimaju kritke da njegova ekipa igra dosadno.

Francuska igra u utorak od 21 čas u Minhenu protiv Španije, u polufinalu Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

To će biti duel ekipa sa različitim stilovima igre i prema ocenama, duel ekipe koja igra dosadno – Francuske, i ekipe koja igra zanimljiv fudbal – Španije.

Španija je pobedila u svih pet utakmica na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a Francuska dva puta, ne računajući pobedu protiv Portugala posle jedanaesteraca.

Španija je postigla najviše golova na turniru – 11, a Francuska još nije postigla gol iz igre već jedan iz penala i dva autogola protivnika.

„Ako smo vam dosadni, možete da gledate nešto drugo, nema veze“, rekao je Dešan na pitanje o kritikama upućenim njegovoj ekipi.

„Ovo je specifično Evropsko prvenstvo, sa manje golova nego inače. Imamo šansu da usrećimo Francusku, u delikatnoj situaciji za našu zemlju. Ako se drugi dosađuju, nije me briga“, dodao je francuski selektor.

Dešan je danas obeležio 12 godina na mestu selektora Francuske, sa kojom je 2018. godine osvojio Svetsko prvenstvo u Rusiji, a četiri godine kasnije u Kataru drugo mesto.

Takođe, osvojio je i Ligu nacija u sezoni 2020/2021, a 2016. godine bio je finalista Evropskog prvenstva.

On je imao uspešnu igračku karijeru, a sa reprezentacijom je osvojio Svetsko prvenstvo 1998. i dve godine kasnije Evropsko prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari