Dragan Stojković najavio duel sa Švedskom: Treba nam pobeda da u dobrom raspoloženju odemo u Nemačku 1Foto: Starsport

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je u najavi pripremne utakmice sa Švedskom, koja se igra u subotu u Stokholmu (18.00), da će napraviti izmene u odnosu na tim koji je u utorak igrao sa Austrijom.

Ovaj duel biće poslednji za “orlove” pred odlazak u Nemačku, gde ih 16. juna očekuje prvi meč na Evropskom prvenstvu protiv Engleske.

– To je utakmica koju gledate iz dva ugla. Nama je pripremna za Evropsko prvenstvo. Švedska je odlična ekipa, bez obzira na neuspehe. Ali nije to baš tako, oni su u procesu stvaranja odlične ekipe. Podatak da Šveđani imaju sedam igrača u Premijer ligi, trojicu u Italiji, dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Da ne pominjem imena kao što su Elanga, Isak, Kuluševski – rekao je Stojković, a zatim dodao:

– Čeka nas težak meč, ali, s obzirom na to da je za nas poslednji test, trudićemo se da odigramo na maksimalnom nivou. Mi smo dva puta igrali sa njima u Ligi Nacija, ovo je treći put u kratkom periodu. Njima je stalo da se revanširaju, a mi da nastavimo taj kontinuitet i da se u što boljem raspoloženju spremimo za odlazak na EURO. Zato će biti uzbudljiva utakmica. Biće promena u timu, par nekih izmena u odnosu na Beč i to je to. Verujem da će obe selekcije odigrati kvalitetan meč.

On je prokomentarisao i to što njegova ekipa oba pripremna duela za šampionat igra van Srbije.

– Kad pogledate ambijent, mislim da je prava stvar što igramo sa Austrijom i Švedskom. Imamo dobre terene i našu dijasporu. Atmosfera u Beču je bila fantastična, igrate pred punim stadionima, naša želja je bila da odigramo dva kvalitetna duela pred šampionat. U tim pregovorima postojala je mogućnost, odlučeno je tako, mi smo prihvatili. Ali, to ne bi trebalo da menja ništa šta očekujemo i kakvi želimo da budemo u Nemačkoj – rekao je selektor.

Stojković smatra da su greške u odbrani, koje su dovele do poraza na meču sa Austrijom, posledica psihološke nespremnosti, a ne pogrešne taktike.

– Radimo na tome, iz svake utakmice izvlačimo pouke, svaki meč je dobra platforma za analizu. Koncentracija mora da bude na visokom nivou, sami sebe guramo u probleme koje moramo da rešavamo. A onda kad se dese takve stvari koje ne očekujemo, onda biramo nekako teži put da se vratimo u igru. Dobro da je ekipa u karakternom smislu sprema da se suoči sa problemima. Trudiću se da budemo daleko koncentrisaniji – rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari