Dragan Stojković po dolasku u Beograd: Razumem razočaranje, ali mene duša boli 1Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©)

Fudbalska reprezentacija Srbije sletela je na beogradski aerodrom “Nikola Tesla” posle neuspešnog nastupa na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Predstavnicima medija se tom prilikom obratio selektor Srbije Dragan Stojković.

Piksi se nije složio sa ocenom da je učinak na Evropskom prvenstvu njegovog tima bio “fijasko”.

“Kakav fijasko, o čemu govorite? Nismo uzeli jedan, nego dva boda”, rekao je selektor, a onda je odbio da odgovori na pitanje da li bi bio “moralni čin” da podnese ostavku.

“Hajde, sledeće pitanje”, odgovorio je Stojković.

On je, ipak, dodao da je odgovoran za rezultat reprezentacije u Nemačkoj.

“Ja sam najodgovorniji jer donosim odluke. Radio sam sve najbolje po tim. Od treninga, priprema utakmica, taktike, svega što je u opisu mog posla. Nisam ja rijaliti i ne treba praviti senzacije. O mom statusu drugi odlučuju. Ponosan sam na ove momke, na to kako smo predstavili Srbiju. To što se rezultati nisu poklopili… Ne treba da zaboravimo da je 90 odsto Srbije verovalo da ćemo da dobijemo pet ili šest golova od Engleske. Naša odbrana je bila jedna od najboljih tamo. Dobro smo ih namučili, hoće neko da mi kažu da je neko bio bolji od nas? Neće moći, to nije tačno. Očekivali smo da pobedimo Sloveniju, ali nismo. Nismo iskoristili svoje šanse”, objasnio je selektor.

Stojković je nagovestio da neće podneti ostavku i objasnio da mu je teško u duši zbog eliminacije sa šampionata.

“Razumem razočaranje i frustraciju. Ako je neko nezadovoljan, onda sam to ja To kako se osećam u duši samo ja znam. Ne postoje fijasko, niti debakl. Fijasko je kada te neko dobije 7:0, kada pijančiš po Minhenu i Augzburgu i tučeš se po treningu. Ponosan sam na momke kako su se ponašali”.

Stojković je rekao da su informacije da neki reprezentativci više neće nastupati za Srbiju dok je on selektor dezinformacije i spekulacije.

“O tome ću govoriti kada budem video zvanične izjave. To su sve dezinformacije i spekulacije. Želite da pravite probleme gde ih nema. Mediji su čekali naš neuspeh, nemojte da se lažemo. Negativne stvari donose određenu vrstu interesovanja. Niko ne može da kaže da momci nisu izgarali. Slobodno kritikujte, tu sam da primam udarce. Nemojte da dirate reprezentaciju”, kaže Dragan Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari