"Hajde malo gospodstva, aman": Duško Vujošević stao u odbranu Dragana Stojkovića Piksija, osudio atmosferu linča 1foto Peđa Milosavljević/STARSPORT

Košarkaški trener Duško Vujošević kaže za Danas da atmosfera linča koju prolazi selektor reprezentacije Srbije u fubdalu Dragan Stojković Piksi nema smila, te da bi njegov odlazak iz reprezentacije trebalo da bude odrađen sa stilom i gospodski.

Vujošević kaže da se kao čovek i kao neko ko je po profesiji bio trener se oseća pozvan da kaže nekoliko reči u odbranu Dragana Stojkovića Piksija.

„U fudbal se veoma malo razumem. Pratio sam s pažnjom ovo prvenstvo i mogu kao čovek koji se bavi sportom da kažem da je napravljen neuspeh“, napominje.

On dodaje i da trenerski posao nije doživotan i da ko se za njega odluči svesno ulazi u takav rizik.

„Pogotovo kod nas imamo situaciju da se čovek kad ima uspehe preterano hvali, više nego što zaslužuje, pa sa neke strane ako ne shvata to mora da prihvati da bude preterano kritikovan kad nema dobrih rezultata“, kaže.

Vujošević navodi da razume da je „fudbal najbitnij sporedna stvar na svetu“, ali da stvaranje atmosfere linča i prolaska kroz toplog zeca – nema smisla.

„Ovo sad stvaranje atmosfere linča, prolaska toplog zeca, da se čovek na aerodromu nervozan dočekuje i provocira se da reaguje neinteligentno i nervozne pa se to onda deli po svim televizijama… Jel napravio neuspeh? Jeste. Jel treba da bude smenjen? Verovatno treba. To treba da bude odrađeno na gospodski način. Niko nije pravio ugovor na silu, ni on, ni FSS. Pristao je da pod tim uslovima koji pišu u ugovoru da može biti smenjen. Šta ovo znači sad?“, pita on.

Vujošević ocenjuje da je ova situacija pokazatelj opšteg stanja u društvu.

„Ništa ne može da bude odrađeno sa stilom, na gospodski način. Hajde malo gospodstva, aman. Šta treba da se neki bes naroda koji proilizali iz hiljadu jedne druge stvari treba da se artikuliše na jednog čoveka i jednog trenera?“, zaključuje on.

Nakon remija Srbije u utakmici protiv Danske i ispadanja sa Evropskog prvenstva, selektor reprezentacije Dragan Stojković Piksi izjavio je da se nisu obrukali. Prvenstveno se od Piksija u javnosti traži odgovornost za neuspeh, i to u vidu ostavke, a kao glavnog krivca za neupseh njega ističu i režimski mediji na čijim se naslovnicama danas našao.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari