Mbape se posle preloma ubrzo vraća na teren, ko ima najbolju ideju za zaštitnu masku? 1 EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

U prvi mah je delovalo da će operacija biti zahtevnija, nakon što je kapiten reprezentacije Francuske pretrpeo snažan udarac u nos.

Bojazan u taboru reprezentacije bila je opravdana. Mbape je povredio nos usled kontakta koji je ostvario u šesnastercu Austrije sa štoperom Kevinom Dansom, kada je u pokušaju da udari loptu glavom, zakačio i rame defanzivca Lansa.

Odmah se videlo da udarac nije bilo ni malo jednostavan. Nos kapitena Francuske se deformisao, lekari nikako nisu uspevali da zaustave krvarenje tako da je delovalo da je u pitanju prelom.

U jednom trenutku pojavila se i informacija da će najbolji fudbaler Francuske odmah biti operisan u Dizeldorfu, međutim po dolasku u bolnicu, doktori su ustanovili da prelom nije toliko komplikovan, odnosno da ne zahteva složeniji operativni zahvat.

S tim u vezi, Mbape bi uskoro trebalo da se vrati na teren i posveti obavezama na Evropskom prvenstvu, samo što će morati da nosi zaštitinu masku.

Da situacija nije previše komplikovana, potvrđuje i njegova spremnost za šalu, ali i želja da možda utiče na kreativnost svojih navijača.

Novi fudbaler Real Madrida, zadao je domaći zadatak svojim simpatizerima, pitanjem ko ima najbolju ideju kako bi trebalo da izgleda zaštitna maska.

Još uvek nije poznato kada će se kapiten reprezentacije Francuske vratiti na teren, a za pretpostaviti je da će selektor Didije Dešan biti poprilično oprezan i da neće žuriti prilikom donošenja tako važne odluke.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari