Englezi razočarali i protiv Danske, ali stigli na korak do osmine finala 1Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Reprezentacije Danske i Engleske odigrale su nerešeno 1:1 (1:1) u derbi utakmici Grupe C na Evropskom prvenstvu u fudbalu, a bod iz ovog duela doneo je Englezima verovatno i plasman u osminu finala.

Meč od kojeg se očekivao atraktivan fudbal već polovinom prvog poluvremena pretvorio se u poziciono nadmudrivanje dva selektora, koji su se više plašili da ne prime gol, nego što su hteli da ga postignu.

To se pre svega odnosi na Engleze, koji su prikazali još jednu neubedljivu partiju, iako su pre početka prvenstva bili najveći favoriti za trofej.

Kad je Hari Kejn u 18. minutu doveo svoj tim u vođstvo činilo se da će ovo biti još jedna u nizu dobrih utakmica na šampionatu, međutim, brza i atraktivna igra viđena je do 34. minuta, kada je Hjulmand izjednačio.

I nakon izjednačujućeg pogotka Danci su bili bolji tim, stvorili više šansi i imali veći posed lopte.

Pošetkom drugog poluvremena ekipa selektora Gereta Sautgejta imala je najveću šansu kada je Foden pogodio stativu, ali, i ova prilika bila je plod individualnog kvaliteta veznog igrača Engleza, a ne dobre akcije njegovog tima.

GRUPA C

Danska – Engleska 1:1 (1:1)

Stadion: “Dojče Bank Park“ (Frankfurt). Gledalaca: 47.000.

Sudija: Soareš Dijaš (Portugalija).

Strelci: 0:1 Kejn 18, 1:1 Hjulmand 34.

DANSKA: Šmajhel, Andersen, Vestergard, Kristijansen, Mele, V. Kristijansen (od 57. Bah), Hojberg, Hjulmand (od 82. Norgard), Eriksen (od 82. Skov Olsen), Hojlund (od 67. Poulsen), Vind (od 57. Damsgard).

ENGLESKA: Pikford, Voker, Tripije, Stouns, Gei, Aleksander-Arnold (od 54. Galager), Rajs, Saka (od 69. Eze), Foden (od 69. Bouven), Belingem, Kejn (od 69. Votkins).

 

Selektor “Gordog Albiona” Geret Sautgejt je u drugom poluvremenu promenio gotovo sve ofanzivne fudbalere, međutim, do kraja meča ništa se nije promenilo u igri njegove ekipe.

S druge strane, Danci su uspevali da stvore nekoliko dobrih prilika ali ne i da dođu do gola koji bi im doneo trijumf.

U drugoj danas odigranoj utakmici Grupe C, Srbija i Slovenija odigrale su nerešeno 1:1, pa posle drugog kola Englezi vode na tabeli sa četiri boda, Danska i Slovenija imaju po dva, a Srbija jedan bod.

Mečevi poslednjeg kola, u kojem se sastaju Srbija – Danska i Engleska – Slovenija, igraju se u utorak 25. juna.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari