U potpunosti razumem Piksija što ne piše nikakav izveštaj 1Jovan Šurbatović. Foto: Pedja Milosavljevic/ STARSPORT

Na EURO 2024 završeno je takmičenje po grupama, poznati su parovi osmine finala. Međutim, skoro niko u Srbiji ne priča o tome da li Gruzija ima znanje i snage da nastavi da nas oduševljava, mogu li Slovaci kazniti indolentne Engleze, ko će biti bolji u derbiju Francuska – Belgija…

Ne, mi tražimo krivce za neuspeh u Nemačkoj. Najveći problem je brzo otkriven i pala je prva (i poslednja) ostavka.

Fudbalski savez Srbije, poslednjih godina, najčešće koristi usluge specijalizovanih čarter kompanija pošto „Er Srbija“ često nema avione na raspolaganju a neretko je problem i cena, pa su u FSS izabrali finansijski najpovoljniju ponudu nemačke kompanije „Sund er/Sundair“.

Problem je nastao, jer je u Beograd stigao avion registrovan u Hrvatskoj, pod oznakom kompanije „Flaj er 41“ koja je sestrinska firma kompanije iz Nemačke.

– Predsednik Aleksandar Vučić bio je izuzetno ljut. Imamo našu „Er Srbiju“ i svi putujemo tom kompanijom. Kad sleti avion da se vidi „Er Srbija“, i to je naš ponos. Apsolutno treba utvrditi kako se to desilo i ko je odgovaran – rekla je predsednica Skupštine gostujući na jednoj televiziji .

Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović osetio se p(r)ozvanio i najavio je ostavku. Hoće li i neko iz „Er Srbija“ podneti ostavku jer nije hteo (mogao) da iznajmi avion za potrebe fudbalske reprezentacije Srbije?

U stara, neki kažu i dobra, vremena selektori su pisali Stručnom savetu (odboru) predlog priprema reprezentacije pred velika takmičenja (SP, EP) a posle istih i izveštaj šta je od planiranog urađeno, šta i zašto nije, šta treba uraditi da se greške ne ponove…

Nekada su u tom Stručnom odboru (savetu) bili vrhunski treneri, kondicioni treneri, fudbalske sudije, lekari,psiholozi…

Danas Stručni odbor FSS (kao) radi u stastavu: Stanislav Karasi, Jovan Aćimović, Mihajlo Ivanović, Darko Tešović i Zoran Stojadinović.

U potpunosti razumem Piksija što ne piše nikakav izveštaj.

Ovaj (i ovakav) Stručni odbor pita se (i odlučuje) skoro koliko i predsednik FSS Dragan Džajić. Ništa.

Zna se kome se podnose izveštaji. Naravno usmeno, bez pisanih tragova.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

Tekstove Žive Vekeckog o EURU čitajte OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari