Evropsko prvenstvo: Francuskoj bod protiv Poljske i u drugo mesto u grupi 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Fudbaleri Francuske razočarali su u trećem kolu grupe D pošto su odigrali samo 1:1 (0:0) protiv Poljske koja je već posle drugog kola ostala bez ikakvih šansi za prolaazk dalje.

Oba gola smo videli u drugom poluvremenu i oba su pala iz jedanaesteraca, prvo je Kilijan Embape bio precizan u 56. minutu, a zatim iz Robert Levandovski u 79.

Napadali su „Trikolori“ tokom većeg dela meča, ali jednostavno nisu mogli da savladaju fenomenalnog golmana Tomaša Skorupskog.

Čuvar mreže italijanske Bolonje je samo Embapeu zaustavio nekoliko šuteva, a ni ostali ga fudbaleri nisu mogli savladati.

D GRUPA

Francuska – Poljska 1:1 (0:0)

Stadion u Dortmundu. Gledalaca: 59.728.

Sudija: Gvida (Italija)

Strelci: 1:0 Mbape u 56, 1:1 Levandovski u 79.

FRANCUSKA: Manjan, Kunde, Upamekano, Saliba, Ernandez, Čuameni, Kante, Rabio, Barkola, Embape, Dembele.

POLJSKA: Skorupski, Bednarek, Davidovič, Kivior, Zalevski, Zelinski, Moder, Frankovski, Šimanski, Urbanski, Levandovski.

Francuska je prva imala dobru šansu u 11. minutu, posle centaršuta Usmana Dembelea po desnoj strani šutirao je Teo Ernandes, a golman Lukaš Skorupski izbacio loptu u korner.

Poljak Sebastijan Šimanjski je šutirao u 14. minutu, a loptu je blokirao Ernandes. Posle kornera pokušao je Kasper Urbanski, a francuski golman Majk Manjan lako uhvatio.

U 19. minutu Francuska je izvela dobar kontranapad koji je povukao Ngolo Kante i dodao do Dembela, ali je on šutirao pravo u golmana.

Pjotr Zjelinski je u 34. minutu centrirao sa leve strane, loptu je glavom zahvatio Levandovski, ali je lopta otišla pored gola.

Kapiten Francuske Mbape, koji je igrao noseći masku na licu zbog povrede nosa, imao je šansu u 42. minutu, ali je od njega bio uspešniji golman Skorupski. I tri minuta kasnije Skorupski je izbacio loptu u korner posle novog šuta Mbapea.

Poljski golman je intervenisao i u 48. minutu ponovo kod šuta Mbapea sa ivice šesnaesterca, a francuski kapiten je i nekoliko trenutaka kasnije dobro šutirao u dalji ugao, ali za malo pored gola.

Poljski fudbaler Jakub Kivijor srušio je Dembela u kaznenom prostoru i dosuđen je jedanaesterac, koji je Mbape iskoristio u 56. minutu za vođstvo Francuske. To je bio njegov prvi gol na evropskim prvenstvima.

Posle toga nije bilo prilika sve do 72. minuta kada je Levandovski šutirao pored gola.

U 76. minutu dosuđen je jedanaesterac za Poljsku pošto je Dajo Upamekano nagazio Karolja Sviderskog. Penal je izveo Levandovski, golman Manjan je odbranio, ali je pre vremena napustio gol liniju. Levandovski je ponovio penal i poslao loptu uz stativu u mrežu.

U drugoj utakmici ove grupe Austrija je napravila veliko iznenađenje savladavši Holandiju rezultatom 3:2.

Na kraju u D grupi prva je završila Austrija sa šest bodova, a iza nje Francuska sa pet, dok je Holandija sakupila četiri, a Poljska tek jedan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari