Presudna utakmica s Danskom i Piksijev novi ugovor: A gde je pečat?

Ostavite komentar


  1. Drga Stojković Piksi je fudbalski neponovljiva legenda.Biža sam gost Crvene Zvezde(sankcije kokone sam rušila po zadatku države uz pomoć predsednika Gligorov) u Japanu. Igrala je Crvena Zvezda i Japanski ti. Veličanstven doček, a narod Tokija je u ogromnom špalir pored glavnog puta do stadiona, gromoglasan skandirao svojoj legendi, našem Piksiju. To je legenda, i niko u ovoj zemlji nije to doživeo u velikoj zemlji Japanu. Sada se nek drznuo da stane na senku Piksija. Poštovanje i moj naklon velikanu našeg fudbala.

  2. U fudbalu smo apsolutni autsajderi, a večito se pozivamo na neki kvalitet i potcenjujemo protivnike. Sličnosti sa ostalim oblastima života su….

  3. kad je bio toliko dobar sto nije igrao za mancester ,milan,real,arsenal nego za nagoju,a to je odprilike treca liga u evropi. za njega.nagoju i gvangzu pa postao selektor srbije. blago nama

  4. Lep clanak, uz dve „sitnice“. Ne bi smo se kvalifikovali za Katar da Portugalu nije ukradena pobeda u Beogradu. Ronaldov „cist“ gol nije priznat. Srecom po nas, nije bilo VAR sistema. Onda je pitanje kako bi se odvijala utakmica u Lisabonu, jer bi sve bilo reseno, a mi mundijal ne bi videli. Drugo, zasto niko ne sme da kaze da je gol Srbije protiv Slovenije neregularan? Zar niko nije video da je Birmancevic sve vreme u debelom ofsajdu, maltene na gol-aut liniji Slovenije? Hvala sudiji Kovacu.
    Tako da ne treba uzdizati Piskijeve trijumfe. Em ih je malo, em su vrlo pod znakom pitanja.

  5. Veliki manipulator bez ideje,struke i odgovornosti?!Fudbalski Vučić !!

  6. Sta god uradimo i sa dancima Kiksi ostaje selektor i bice prikazan ko veliki uspeh ko i za srebrenicu

  7. Samo budale i neznalice mogu da veruju u pobedu protiv odlicnih Danaca.

  8. Mislim dase ne treba paliti bez veze. Oni tako igraju da u prvom poluvremenu od straha ne mogu da prenesu loptu preko centra, nemaju ideja ni organizaciju niti ijednu izgradjenu kombinaciju u napadu. Kad neko iz odrane dobije loptu, dobije fras i vraca je golmanu i sa centra. Oni jednostavno ne umeju drugacje. Igraju nogomet kao na livadi iza ciganskih supa. Pomirimo se sa tim i tacka.

  9. Dokle će naši novinari da uzimaju jednog prosečnog demagoga kao što je Osim, za neki reper? Osima je upravo Piksi napravio trenerom sa dva velemajstorska poteza protiv Španije, u utakmici koju smo trebali da gubimo sa 3-0 još na poluvremenu. Niko ne pominje prave znalce i trenere koje smo imali, a to su Boškov, Ivić, Ljupko, Antić…kakav crni Osim, najgori Miljanićev demagog. Sve je u ovoj zemlji laž.

  10. To što je bio vrlo dobar fudbaler, nije nikakva garancija u trenersku poslu. Setite se samo velikog Miljana. Stojković je podprosečan fudbalski trener. I da nije igrao za Zvezdu, nikad ne bio postao Selektor! Tadić je kao trener za Stojković Tesla. Pre svega ima hrabrost, ne libi se da svakom saspe istinu u lice, pravi je vođa, organizator i majstor sa loptom. Stojković bi, da ima dva grama pameti prepustio klupu Tadić u ovoj utakmici, i tako obezbedio prolaz u sledeće kolo. U suprotnom će ostareli mlakonja odvesti ove momke u propast. Ako jednog lepog dana ova Srbija dobije normalnu, razumnu, iskusni i čestiti vlast, dobiće i takvog selektora. Do tad štap, kanap, prevara i krađa, uz nezaobilaznu staklenu kuglu, biće svo umeće.

  11. To što je bio vrlo dobar fudbaler, nije nikakva garancija u trenerskom poslu. Setite se samo velikog Miljana. Stojković je podprosečan fudbalski trener. I da nije igrao za Zvezdu, nikad ne bio postao Selektor! Tadić je kao trener za Stojković Tesla. Pre svega ima hrabrost, ne libi se da svakom saspe istinu u lice, pravi je vođa, organizator i majstor sa loptom. Stojković bi, da ima dva grama pameti prepustio klupu Tadić u ovoj utakmici, i tako obezbedio prolaz u sledeće kolo. U suprotnom će ostareli mlakonja odvesti ove momke u propast. Ako jednog lepog dana ova Srbija dobije normalnu, razumnu, iskusni i čestiti vlast, dobiće i takvog selektora. Do tad štap, kanap, prevara i krađa, uz nezaobilaznu staklenu kuglu, biće svo umeće.

  12. Na udaru je Piksi, opravdano, ali, šta je sa članovima STRUČNOG ŠTABA. Gde je njihova odgovornost !?

  13. @Vera. Vi kao da ste napisali nekrolog. Ok, bio je odličan igrač, ali ako mislite da je najveći domet kalifikacija za SP ili EP onda nam ovakav selektor ne treba. Imamo u komšiluku pravog selektora koji je postigao ogromne uspehe sa Hrvatima. Bojim se da Piksi od ovoga nezna i ne može bolje i više.

  14. @Vera
    To je bilo pre 30 godina, i tada je Draga Stojkovic Piksi bio fudbaler. Danas je na mestu fufbalskog selektora Srbije sa ozbiljnom godisnjom platom, bez nekog znacajnijeg iskustva(osim Kine) u trenerskom poslu. Uspeh koji je napravio za tri godine na selektorskoj klupi Srbije je odlazak na SP i EP, na zalost bez ikakvog rezultata, osim floskule: Vazno je ucestvovati!!!

  15. Nije problem samo Piksi i sto nema strategiju, nego sto mi nemamo sistem da izgradimo kvalitetnu generaciju da seniorskom nivoi. Pa nasa mlada reprezentacija je bila prvak sveta na Novom Zelandu, a ovi sada ne mogu Sloveniju da pobede. Ima Srbija odlicnih igraca, ali nisu uigrani ka tim, a posao selektora je bio i ostao isti — stvoriti nacin igre pa da moze da se dostigne najveci potencijal i onda dolaze rezultati. Vidi Spaniju. Vidi Nemacku. Mladi igraci odlucuju. Super je bio Tadic, ali ako nije sada u top formi, sedi na klupu. Nisam optimista, jer neki drugi interesi su ovde valjda upleteni, a ne kvalitet fudbalera na terenu. A to se zove – korupcija.

  16. Ako protiv danaca izvede mladje igrace , i najspremnije,vrlo moguce je dobar rezultat. Onda ce te da ga dizete u nebesa. A ove matorce i lenjcuge ,mora na klupu i onoliko koliko mogu.

  17. Riba smrdi od glave. Ko je na čelu FSS? Abolirani Džajić, onaj bivši ministar poljoprivrede (!) i ostala bratija, nesposobna za sve osim za kriminal – poslušnici odani Vučiću, koje je on postavio, i koji samo izvršavaju njegove naloge, uključujući jadnog Stojkovića selektora. Ko je sprečen i da se kandiduje sa predsednika FSS? Nemanja Vidić – koji je najavio drastičan rez, potpunu kadrovsku smenu, obračun sa kriminalom u FSS, progon politike iz ove organizacije… I onda se čudim zašto smo najgori! Kakva je Srbija država, takav je srpski fudbal, takvi u igrači, reprezentacija i FSS – nikakvi!

  18. Piksijeve izjave u poslednja 3 dana
    „Lopta je okrugla….“
    „Fudbal je to….“
    „Srbin ne umire lako…“
    „Danci ili mi….“
    Aman,koja logika.

  19. Čovek koji je uzeo milone € sa pobedom na jednoj jedinoj utakmici ( Portugal). Posle toga, ništa. Očaj. Igra koja „krasi“ rekreativce. Opet se pokazuje ono što svi znamo. Na funkciji je poslušan, a ne onaj koji zna. Kraj

  20. Piksi ume dobar ugovor za sebe da dogovori a kao trener je nula. Danci sigurica 2+ prvo a moze se i rizikovati malo 3+.

  21. Za mesečnu platu od oko 120.000 evra morao bi Piksi i malo da se potrudi.
    Iako veliki igrači nisu uspevali kao treneri-selektori.

Ostavite komentar


EURO 2024

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.