Uoči odsudne bitke Srbije na Evropskom prvenstvu: "Ne bi valjalo da odbrana i golman opet budu istaknutiji deo tima" 1Foto: EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Fudbalska reprezentacija Srbije u utorak, 25. juna, u 21 čas bije protiv Danske odsudnu bitku za svoju sudbinu an 17. evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Bivši fudbaler Partizana Vladimir Vermezović, koji je i trenirao crno-bele, smatra da ekipa Dragana Stojkovića nema velike šanse da ostvari rezultat koji bi je odveo u osminu finala, ali se nada da će „proraditi naš inat“.

– Očekujem da pobedimo, jer ne možeš da prođeš u drugi krug a da ne dobiješ ni jednu utakmicu. Šansu su vrlo male, ali nadam se da će proraditi naš inat. Navijam iz sve snage, jer će svima biti bolje ako Srbija prođe u osminu finala, ne samo našem fudbalu, nego i onima koji vole taj sport – kaže Vermezović i dodaje da ne očekuje puno promena u timu ili taktici u odnosu na duele sa Engleskom i Slovenijom.

– To je ekipa koja igra zajedno već četiri-pet godina, nema tu šta da se bitno menja. Možda jedna ili dve promene u ekipi, ali se zna kako igramo. Samo je pitanje trenutne forme, inspiracije i kako će selektor to sve da sklopi. Očigledno je da neke „trojke“ u timu ne funkcionišu, kako u napadu, tako i u veznom redu. Pre početka šampionata svi smo sumnjali u našu odbranu, međutim, na ovom prvenstvu pokazalo se da je odbrana bila bolji deo tima. Ipak, nikad nije dobro kad se odbrana istakne i kad je golman najbolji igrač u sastavu. To znači da je nešto trulo u državi Danskoj, a nadam se da će biti trulo u danskoj reprezentaciji.

Vermezović smatra da nije trenutak za analizu onoga što je Srbija pokazala u prve dve utakmice na šampionatu.

– Znam koliko je igračima teško, koliko je stručnom štabu teško, znam da im ne prija kad čitaju negativne komentare u medijima i na društvenim mrežama. Neko će reći da su oni ipak profesionalci, da su već prolazili kroz takve situacije i da su dobro plaćeni za svoj posao, ali, oni su ipak ljudska bića i to utiče na njih. Mislim da je sada trenutak da budemo pozitivni, a kada se sve završi onda ćemo da analiziramo i kritikujemo. Sada im je potreban mir i pozitivna energija. Vidim da će naši vaterpolisti ići na stadion da ih gledaju, Novak Đoković im šalje poruke podrške i to su, u ovom trenutku, dobre stvari – tvrdi poznati trener.

On dodaje da je dobro što je selektor Stojković omogućio igračima da jedan dan provedu sa porodicama.

– I to je stvar koja može da ih motiviše, taj potez selektora je vrlo lep. Već dugo nisu bili sa svojim porodicama i mislim da će im susret sa suprugama i decom pomoći da rasterećenije uđu u tako važnu utakmicu – kaže za Danas Vladimir Vermezović.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari