Piksi poziva na optimizam, ali nisu svi optimisti: "Šanse ne stvaramo iz akcija, a sa dva jednosmerna špica ispašta odbrana" 1Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Iako selektor Srbije Dragan Stojković poziva na optimizam kao ujedinjujući faktor za presudnu utakmicu protiv Danske u poslednjem kolu u C grupi, ima i onih koji, jednostavno, nisu optimisti.

Nekadašnji reprezentativac Vlado Čapljić kaže u razgovoru za Danas da ga fudbalska reprezentacija Srbije u duelima sa Engleskom i Slovenijom nije podstakla da smatra drukčije u susret meču odluke u utorak, 25. juna, u 21 čas.

On smatra da „orlovi“ mnogo treba da promene u igri da bi postigli pobedu koja ih vodi u osminu finala.

– Posle partija u prva dva kola teško je očekivati pobedu nad Danskom. Ima dosta stvari koje nisu dobre i koje treba menjati, jer smo protiv Engleske i Slovenije odigrali po jedno dobro poluvreme. Da bismo pobedili Dansku potrebna nam je mnogo kvalitetnija igra, jer je to ekipa sa velikom energijom i sjajnim trkačkim sposobnostima. Mi jesmo protiv Slovenije stvorili nekoliko dobrih šansi, međutim, one su došle posle prekida, a ne zahvaljujući izgrađenim akcijama – kaže Čapljić.

On dodaje da su neophodne izmene u startnoj postavi jer mnogo igrača ne učestvuje u odbrani.

– Svi smo skloni filozofiranju kad nešto nije u redu, a izbegava se da se kaže da ima loših delova naše igre i kad se pobeđuje. Moramo da budemo svesni da ne možemo da se branimo sa 7-8 igrača jer je fudbal toliko napredovao da ceo tim mora da učestvuje u obe faze igre. Samo tako možemo da dođemo do dobrog rezultata. Kad igramo sa Vlahovićem, Mitrovićem, Tadićem i Milinkovićem Savićem trpi igra u odbrani jer su oni navikli da igraju u jednom smeru i kada stavite dva špica onda ispaštamo po bokovima ili kad treba da se branimo. Koliko god da su dobri naši defanzivci, oni nisu previše brzi, protivnik stvara višak i dolazi do šansi – smatra bivši fudbaler Željezničara i Partizana.

Čapljić očekuje i da će svi reprezentativci shvatiti da je trenutak da sopstvene interese i očekivanja podrede ekipi.

– Ovo je momenat kad svi oni treba da se podrede ekipi, da stave interes tima ispred sujeta i da se ostvari cilj na Evropskom prvenstvu, a po meni je to plasman u osminu finala. Moram da priznam da sam više očekivao od naše reprezentacije, ali smo svi navikli da je na velikim takmičenjima uvek neki problem u ekipi i da po pravilu ne ostvarimo rezultat kojem se nadamo. Ipak, sada moramo da ih podržimo i da navijamo za njih, a analizu da uradimo po završetku šampionata – kaže Čapljić.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari