Luka Jović - spasilac u poslednji čas i golom koji nije imao svedoke (VIDEO) 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Taman se Slovenija, takođe povratnik na šampionat Starog kontinenta posle 24 godine (dvehiljadite i debitovala), ponadala da joj je nadohvat ruke prva pobeda na evropskim prvenstvima, u njenom šesnaestercu je iznikao Luka Jović.

Rezervni napadač, koga je selektor Dragan Stojković, još pri 0:0, poslao u igru da umesto neprimetnog Dušana Vlahovića deluje u paru s Aleksandrom Mitrovićem, izbavio je Srbiju s ruba poraza jer je glavom u buketu igrača oba tima sproveo loptu u gol glavom.

Da je taj korner bio i bukvalno bila poslednja nada, govori i to što je u petom minutu nadoknade vremena u utakmici pred svog kolegu Jana Oblaka krenuo i naš golman Predrag Rajković da bi nas bilo više.

Luka Jović - spasilac u poslednji čas i golom koji nije imao svedoke (VIDEO) 2
Foto: Starsport

Šta bi se desilo s njegovom napuštenom mrežom nikada nećemo saznati  jer je Jović maestralno reagovao na centaršut pored halfova viših od sebe.

Pamti se još jedan takav njegov kasni gol za spasavanje reprezentacije.

Postigao ga je u finalu baraža u Ligi nacija za odlazak na prošlo Evropsko prvenstvo.

Škoti su na Marakani, praznoj zbog mera predostrožnosti u uslovima pandemije virusa korona, vodili s 1:0.

Jović je u 90. minutu na loptu Filipa Mladenovića iz kornera isto glavom matirao golmana, dajući reprezentaciji novu nadu u kartu za EURO.

 

Kasnije su se izvodili penali, a Srbija, koju je tada sa selektorskog mesta predvodio Ljubiša Tumbaković, ipak nije uspela, jer je škotski golman odbranio poslednji penal Mitroviću.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari