Utučeni Stojković: Nije mi žao, ali mi je krivo što nismo nagrađeni za hrabru igru 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Selektor Srbije Dragan Stojković se pred kamerama Javnog servisa posle utakmice protiv Engleske, naše prve na Evropskom prvenstvu posle 24 godine, pojavio duboko u svojim mislima.

Iako bi pola zemlje, odnosno polovina ostalih selektora, oberučke prihvatilo poraz s 1:0 od jednog od najvećih favorita za titulu prvaka, Piksija je izjedalo što rezultat nije povoljniji s obzirom na zadovoljavajuću igru njegovih izabranika.

„Razmišljam o tome kako nismo pobedili. Moja frustracija je znak da mi nije svejedno. Nije mi žao, ali mi je krivo. Nismo nagrađeni za hrabru igru. Dominirali smo celo drugo poluvreme. Naterali smo Engleze da se brane. Nisam srećan jer sam znao da možemo da ih pobedimo. Ali to je fudbal. Pisaće se da je 1:0 i to mi teško pada. Glavu gore, čekamo novu šansu. Naš plan je da pobedimo Sloveniju“, govorio je Stojković utučeno.

Pitanje je bilo i zašto kapiten Tadić nije počeo među prvih 11?

“ To je bila taktička varijanta i deo plana. Želeo sam ga svežeg, da promeni i unapredi igru kad uđe. Imali smo dovoljno ofanzivnih igrača. Odigrali smo vrlo kvalitetno i nemamo čega da se stidimo. Uradićemo analizu i ući ćemo spremno u sledeću utakmicu“.

Koje su Piksijevi najbolji utisci?

„Najbolje od svega je što su igrači pokazali karakter. Falilo je zaista malo da se dođe do gola. Svi koji vole Srbiju treba da budu ponosni. Pokazali smo lice da možemo da igramo s bilo kim u Evropi“.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari