Kad i gde možete da gledate utakmicu između Nemačke i Škotske na otvaranju Evropskog prvenstva u fudbalu? 1Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Fudbalske reprezentacije Nemačke i Škotske sastaće se u petak 14. juna (21.00) u prvom meču na Evropskom prvenstvu.

Svečano otvaranje turnira, posle kojeg sledi duel ove dve ekipe, održaće se na stadionu „Alijanc arena“ u Minhenu.

Nemačka, koja je uz Španiju najuspešnija reprezentacija na prvenstvima Starog kontinenta sa tri osvojena trofeja, po prognozama je jedan od favorita na predstojećem šampionatu.

S druge strane, Škotska, koja se nikad nije probila u nokaut fazu Evropskog prvenstva, plasirala se na ovogodišnji EURO tako što je u svojoj kvalifikacionoj grupi ostvarila pet pobeda u prvih pet utakmica, uključujući i senzacionalan trijumf nad Španijom (2:0), ali je u preostalih devet mečeva zabeležila pet poraza, tri remija i samo jednu pobedu.

Selektor Nemačke Julijus Nagelsman ne može da računa na povređenog vezistu Bajerna Aleksandra Pavlovića, dok njegov kolega Stiv Klark ima problema sa povredama Kaluma Mekgregora (Seltik), Endija Robertsona (Liverpul) i Lorensa Šeklanda (Harts).

Osim ove dve reprezentacije u Grupi A su još i Mađarska i Švajcarska, koje svoj međusobni duel igraju u subotu (15.00).

Utakmicu između Nemačke i Škotske možete da gledate na kanalima RTS 1 i Arena Sport Premium 1, a direktan prenos počinje u 20.55 časova.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari