Kad i gde možete da gledate utakmicu četvrtfinala Evropskog prvenstva 2024 između Portugalije i Francuske? 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Fudbaleri Portugalije i Francuske igraće u petak 5. juna (21.00) u Hamburgu meč četvrtfinala Evropskog prvenstva 2024.

Portugalija je pobedom u dramatičnoj utakmici osmine finala nad Slovenijom posle penal serije izborila sedmi put za redom plasman među osam najboljih reprezentacija na šampionatima Evrope.

Ekipa selektora Roberta Martineza prikazivala je promenljive igre na turniru u Nemačkoj, od onih koje su potvrđivale status jednog od favorita za trofej, pa do izdanja posle kojih su bili na ivici eliminacije sa šampionata.

Francuska je u derbi utakmici osmine finala eliminisala Belgiju, u duelu u kojem je bila bolja, uputila veliki broj šuteva ka golu rivala, ali su do trijumfa stigli posle autogola Fertongena.

Kad i gde možete da gledate utakmicu četvrtfinala Evropskog prvenstva 2024 između Portugalije i Francuske? 2
Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Od ekipe selektora Didijea Dešana se nije očekivalo da će prikazivati atraktivne partije i oni su to očekivanje opravdali.

Na četiri utakmice zabeležili au dve pobede i dva remija, a od tri pogotka u mreži njihovih rivala, dva su bili autogolovi. Jedini Francuz koji je do sada bio strelac na šampionatu bio Embape u duelu sa Poljskom (1:1).

Portugalija u ovaj meč ulazi u kompletnom sastavu, dok Dešan ne može da računa na suspendovanog Rabioa.

Meč između Portugalije i Francuske možete gledati u petak 5. juna na kanalima RTS 1 i Arena sport 1 Premijum, a direktan prenos počinje od 21.00 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari