Kad i gde možete da gledate meč između Italije i Albanije na Evropskom prvenstvu u fudbalu? 1Foto: EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Fudbaleri Italije i Albanije igraće u subotu 15. juna (21.00) u Dortmundu meč prvog kola Grupe B na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Aktuelni šampion Starog kontinenta započeće odbranu titule u duelu sa autsajderom u “grupi smrti”, u kojoj će se za plasman u narednu rundu takmičenja boriti još i Španija i Hrvatska.

Upravo zbog toga može se reći da je “Azurina” neophodna pobeda i to što ubedljivijim rezultatom.

Na ruku im ide i tradicija, jer je Italija pobedila svog večerašnjeg rivala u svim do sada odigranim utakmicama, računajući i poslednji duel koji su odigrali 2022 (3:1).

Ipak, u poslednjih nekoliko godina selekcija Albanije je po kvalitetu počela da zauzima mesto u srednjem ešalonu evropskih nacionalnih timova, o čemu svedoči i činjenica da su na kraju kvalifikacija za ovaj EURO osvojili prvo mesto na tabeli svoje grupe, ispred Češke i Poljske.

Od januara prošle godine njihov selektor je nekadašnji fudbaler Arsenala i reprezentacije Brazila Silvinjo, koji je vodio selekciju svoje zemlje za igrače do 23 godine pre nego što je preuzeo Albaniju.

Veliki broj albanskih igrača nastupa u Italiji i to se odrazilo i na rezultate Albanije, pa su se u poslednjih osam godina dva puta plasirali na Evropsko prvenstvo.

Meč između Italije i Albanije možete gledati u subotu 15. juna na kanalima RTS 1 i Arena sport 1 Premijum, a direktan prenos počinje od 21.00 časova.

Sve vesti sa Evropskog prvenstva u fudbalu možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari