Englezi raspisali konkurs za funkciju selektora fudbalske reprezentacije: Posao dobro plaćen, pogledajte da li ispunjavate uslove 1Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Fudbalska asocijacija Engleske raspisala je konkurs za kandidate koji će zameniti selektora Gereta Sautgejta, koji je podneo ostavku posle Evropskog prvenstva.

U javno objavljenom konkursu navedene su i neophodne kvalifikacije za tu poziciju.

„Naš proces izbora zamene (za Sautgejta) već je identifikovao određeni broj kandidata“, naveo je Savez, dodajući da je proces otvoren za svakoga ko ispunjava uslove, poput onog da „bude menadžer sposoban da osvoji veliki turnir“.

Od osobe koja će naslediti Sautgejta traži se da razvije dobre odnose sa klubovima u kojima nastupaju igrači koji mogu da konkurišu za reprezentaciju, potrebno je da ima profesionalnu licencu UEFA, značajno iskustvo u engleskom fudbalu i kontinuitet u rezultatima u Premijer ligi ili nekom od drugih najjačih takmičenja.

U konkursu je navedeno da se FA Engleske zalaže za jednakost, raznolikost i inkluziju među kandidatima koji ispunjavaju uslove, zbog čega je između ostalih, kao moguća zamena, kontaktirana i selektorka ženske reprezentacije Engleske, Sarina Vigman, koja je osvojila Evropsko prvenstvo za žene 2022. godne.

Favoriti kladionica za sada su menadžer Njukasla Edi Hau, bivši menadžer Čelsija Grejem Poter, Maurisio Poćetino i Tomas Tuhel, kao i menadžer Totenhema Anž Postekoglu.

Sautgejt je u utorak podneo ostavku posle poraza Engleske u finalu Evropskog prvenstva od Španije (2:1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari