Selektor Stojković otkrio da su „roso-neri“ za „bagatelu“ doveli Strahinju Pavlovića: „Milan veliki klub, Italija univerzitet za defanzivce“ 1Foto: Predrag Milosavljevic/Starsport

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je u intervjuu za „Gazetu delo sport“ da je obeštećenje od 17 miliona evra, koliko je Milan platio Salcburgu za Strahinju Pavlovića, „bagatela“.

On je dodao i da je tokom Evropskog prvenstva u Nemačkoj savetovao defanzivcu „orlova“ da prihvati ponudu italijanskog giganta.

„Pavlović nije samo defanzivac, već je i pravi ratnik. Biće veliko pojačanje za Milan. Na Evropskom prvenstvu pitao me je za savet, a ja sam mu rekao da, kada bih ja birao, izabrao bih Milan. U pitanju je veliki klub, a Serija A je univerzitet za defanzivce“, rekao Stojković.

Selektor je objasnio i kako je tekla Pavlovićeva karijera nakon što je 2020. otišao iz Partizana u Monako.

Selektor Stojković otkrio da su „roso-neri“ za „bagatelu“ doveli Strahinju Pavlovića: „Milan veliki klub, Italija univerzitet za defanzivce“ 2
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Pavlović se mnogo žrtvovao poslednjih godina, posebno kada nije mnogo igrao u Francuskoj i Belgiji. On ima sve karakteristike da postane odličan defanzivac. Ima snažan karakter, odličan je u defanzivi, ali i u otvorenoj igri, sa sjajnom levom nogom. Milan ga je doveo za ‘bagatelu‘. Biće odlično pojačanje“, dodao je Stojković i napomenuo da će se mladi igrač privići na sistem igre u novom klubu, koji je drugačiji u odnosu na defanzivnu postavku reprezentacije Srbije:

„U Srbiji igramo sa trojicom defanzivaca, dok Milan igra sa četvoricom, ali dobri igrači uvek mogu i umeju da se prilagode. On je mlad, ima mnogo prostora za napredak“, zaključio je Stojković.

Deo novca od ovog transfera, 540.000 evra, dobiće i Partizan i Teleoptik, klubovi u kojima je Pavlović započeo karijeru,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari