Holandija i Francuska bez golova u derbiju, oba tima osvojila po bod za osminu finala 1Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Reprezentacije Holandije i Francuske odigrale su nerešeno 0:0 u meču drugog kola Grupe D, prvoj utakmici u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva koja je završena bez pogodaka.

U prvom kolu Grupe D ekipa selektora Didijea Dešana bila je bolja od Austrije (1:0), dok su Holanđani savladali Poljsku (2:1), pa su sa ovim bodom obe selekcije su praktično obezbedile plasman u nokaut fazu turnira.

U jednom od “evropskih klasika” i derbija grupne faze takmičenja, oba tima su dokazala da se sa pravom nalaze među favoritima za trofej, a nedostajali su golovi da meč opravda ono što se očekivalo od susreta u Lajpcigu.

GRUPA D

Holandija – Francuska 0:0

Stadion: “Red Bul arena” (Lajpcig). Gledalaca: 40.000.

Sudija: Entoni Tejlor (Engleska).

HOLANDIJA: Ferbrugen, Dumfris, Ake, De Vrij, Van Dajk, Šuten (od 73. Ferman), Reijnders, Simons (od 73. Vajnaldum), Frimpong (od 73. Gertruida), Gakpo, Depaj (od 79. Verghorst).

FRANCUSKA: Mainjan, Kunde, Ernandez, Upamekano, Saliba, Čuameni, Rabio, Kante, Dembele (od 75. Koman), Grizman, Tiram (od 75. Žiru).

Francuzi su nastupili bez povređenog Mbapea, ali su uprkos tome stvorili nekoliko sjajnih prilika, od kojih je one najbolje propustio Antoan Grizman.

S druge strane, Holanđani su odigrali hrabro, otvoreno i napadački, i takođe su imali šanse da osvoje sva tri boda. U 69. minutu Ćavi Simons je postigao pogodak koji je poništen posle intervencije iz VAR sobe, a nedugo zatim selektor Kuman je izvrio seriju izmena kako bi osigurao bod sa defanzivnijom postavom.

Nakon što je u prvoj današnjoj utakmici u ovoj grupi Austrija pobedila Poljsku (3:1) tek posle mečeva poslednjeg kola biće poznato ko će iz ove grupe direktno ići u osminu finala, a ovi dueli su na programu u utorak 25. juna, kada se od 18 sati sastaju Francuska – Poljska i Holandija – Austrija.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari