Holanđani ogorčeni na nemačkog sudiju, Van Dajk otkriva: Nije se ni rukovao, odmah je otrčao u svlačionicu 1Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Reprezentativci Holandije nezadovoljni sudijskim kriterijumom u porazu od Engleske (2:1) u polufinalu Evropskog prvenstva.

Uspeli su Englezi da golom Olija Votkinsa, bukvalno u 90. minutu obezbede prolaz u drugo uzastopno finale Evropskog prvenstva, međutim ostaće upamćeno i to da im je sudija Feliks Cvajer dosudio penal u prvom poluvremenu, koji će još dugo ostati stvar rasprave i različitog tumačenja sporne situacije.

Hari Kejn je neometano šutirao u protivničkom šesnastercu i tek posle njegovog neuspelog pokušaja, došlo je do kontakta sa Denzelom Damfrizom koji je po inerciji pokušao da izblokira pokušaj fudbalera minhenskog Bajerna.

Na intervenciju sudije iz VAR sobe, Cvajer je pogledao spornu situaciju i dosudio penal koji je realizovao upravo Kejn.

Iako su Englezi bili bolji rival na terenu, ostaje utisak da je momentum promenjen nakon odluke Cvajera da dosudi penal.

Holanđani su posle meča, utisak je opravdano, bili kivni na nemačkog sudiju, ne samo zbog dosuđenog penala, već zbog uspostavljenog kriterijuma tokom čitave utakmice.

– Sudija se nije ni rukovao. Odmah je otrčao u svlačinicu. To vam govori sve o njemu. Jedva stojim ovde, moram da stojim. Ne znam šta još da kažem. Mnogo me boli – iskren je bio Virdžil Van Dajk, kapiten reprezentacije Holandije.

Oštar prilikom komentarisanja onoga što je činio sudija Cvajer tokom utakmice, bio je i Ronald Kuman, selektor reprezentacije Holandije kojem se nisu svidele mnoge odluke koje je donosio nemački delilac pravde.

– Zviždao je za mnoge glupe stvari. Fudbal je uništen zvog ovakvih odluka VAR-a. Posle je i u drugom poluvremenu mnogo lako svirao prekršaje u korist Engleske. Moji igrači često nisu znali šta on uopšte radi – naveo je holandski stručnjak.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari