Hrvati očajni nakon ispuštene pobede nad Italijanima: Najstresnija utakmica u životu 1EPA-EFE/FILIP SINGER

Matia Zakanji, golom u osmom minutu nadoknade, najverovatnije eliminisao reprezentaciju Hrvatske sa Evropskog prvenstva (1:1).

Bilo je prvenstava, pogotovo svetskih, na kojima ih je sreća uporno pratila, pomagala kada je bilo najvažnije, pretvarala se u čelični zid ispred gola „vatrenih“ međutim ta ista nevidljiva sila u Nemačkoj im je u potpunosti okrenula leđa.

Identičnim epilozima mečeva sa Albanijom i Italijom u grupi (primljeni golovi u poslednjim minutima nadoknade vremena) fudbaleri reprezentacije Hrvatske gotovo su izvesno završili sa učešćem na kontinentalnom šampionatu.

Sa dva boda, samo još uz dozu lude sreće, puleni Zlatka Dalića mogli bi da se nadaju mestu u osmini finala kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije posle grupne faze.

Matia Zakanji ostavio je sinoć u neverici Luku Modrića i saigrače kada su već mislili da su sa pobedom sigurni učesnici druge faze na kontinentalnom šampionatu.

Srećan pas Kalafjorija u idealnom trenutku i prostornom rasporedu igrača oko šesnasterca reprezentacije Hrvatske, fudbaler Lacija iskoristio je da vrsnim položajem tela tako fino zahvati loptu unutrašnjim delom stopala da je ona otišla dijagonalno od golmana Livakovića završivi u delu njegovog gola koji je jednostavno bio nebranjen.

Gol Zakanjija dikrento je poslao Italiju u osminu finala sa drugog mesta u grupi (četiri boda) a fudbalere Hrvatske bacio u očaj.

– Ne znam šta bih rekao. U zadnjoj sekundi imamo sve i… Ne znam, nemam reči. Teško mi je bilo šta reći, razočarani smo. Ne znam šta se dogodilo. Gledam situaciju, nisam video sve ispočetka. Znam da je lopta išla kroz sredinu, pa na levu stranu, čovek je pogodio. Jedna od najstresnijih utakmica u karijeri – otkrio je Luka Ivanušec, koji je u igru ušao u 70. minutu, kako se osećao i na kakav način je doživeo gol Italijana.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari