Hrvatski mediji posle poraza “vatrenih” od Španije: Debakl, demolirali su nas, potop… 1Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Fudbalska reprezentacija Hrvatske izgubila je od Španije rezultatom 3:0 u svojoj prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a mediji u toj zemlji veoma su razočarani partijom “vatrenih”.

“Ovo je bio kolektivni podbačaj. Nema smisla lagati da je sve dobro”, naslov je analize zagrebačkog Indexa u kojoj piše da Hrvatska mora da pobedi Italiju i Albaniju u preostale dve utakmice.

“Nismo bili dobri u fazi obrane, stajali smo daleko od igrača, bili smo bez agresije i previše spori. U napadu je pak nedostajalo okomitosti i odlučnosti. Trebamo se pogledati u ogledalo i priznati da ovo nije valjalo i da više od teškog poraza nismo ni zaslužili”, piše Index.hr.

Portal 24.hr je izveštaj sa utakmice naslovio sa „Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala“, a posebno se kritikuje selektor Dalić zbog ponašanja posle trećeg gola Španaca.

“Španci kao da su našeg stratega iznenadili visokim presingom u prvih 20-ak minuta. Mučili smo se s iznošenjem lopte pa su morali pripomoći Modrić i Brozović. Kod trećeg gola Španaca seo je na klupu i uhvatio se za glavu. Zabrinuto je gledao u pod. To jedan trener ne sme sebi da dopusti. Šalje na taj način lošu sliku igračima”, prenosi 24.hr.

I Slobodna Dalmacija, čiji je naslov izveštaja sa duela „Potop Hrvatske na otvaranju EURO, Španci razbili Vatrene u Berlinu“, kritikuje selektora Hrvatske.

“Hrvatska u određenim periodima nije bila toliko loša u fazi napada i može se reći da rezultat od 3:0 i nije baš realan, ali Luis de la Fuente je iznenadio Zlatka Dalića, koji se nije snašao, a onda je nekoliko loših reakcija “vatrenih” u fazi odbrane presudilo da Španci dođu do uverljive pobede”, piše Slobodna Dalmacija.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari