Kapiten Engleske samokritičan pred meč sa Srbijom: Vreme je za buđenje, neka nam sude posle turnira 1EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Javnost u Engleskoj razočarana nakon loših partija pulena selektora Gereta Sautgejta tokom priprema za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Svega šest dana ostalo je do početka kontinentalnog šampionata, pre svega za reprezentaicje koje će se takmičiti u grupi zajedno sa Srbijom.

U Engleskoj je javnost poprilično uznemirena usled loših izdanja njihovih miljenika tokom priprema za Evropsko prvenstvo.

Prvo ih je sam selektor iznervirao odlukom da Džeka Griliša proglasi prekobrojnim za put u Nemačku, a potom i sama ekipa koja je naročito loše izgledala u poslednjem prijateljskom meču sa Islandom.

Islanđani su slavili na Vembliju (0:1) što je u određenoj meri uznemirilo i same fudbalere, pre svih, kapitena Engleske Harija Kejna.

Duel sa Srbijom u Grupi C, u kojoj su još Slovenija i Danska, zakazan je za nedelju u Gelzenkirhenu (21.00) i u reprezentaciji Engleske se nadaju da će imati dovoljno vremena da se bolje uigraju i jasnije podele uloge.

– Poraz od Islanda mogao bi da bude lep poziv na buđenje za sve da shvatimo da neće biti lako kao što ljudi misle. Čeka nas mnogo posla i nekada je dobro dobiti ovakav poziv na buđenje. Postoje segmenti igre koje moramo da popravimo, posebno pritisak na protivničke igrače kada se branimo. Utakmice u grupi biće slične ovoj, Moraćemo dobro da se branimo, posebno od dugih lopti i da budemo strpljiviji kada imamo posed. Utakmica sa Islandom trebalo bi da nam posluži kao primer – upozorava Hari Kejn.

Kapiten je bio veoma kritičan prema igri koju su prikazali protiv Islanda. Najviše mu je zasmetalo kako su igrali kada nisu imali loptu u svom posedu, odnosno kakve su kretnjer imali prilikom demarkacija.

Odigrali smo ispod našeg nivoa u situacijama kada nismo imali loptu i to moramo što pre da popravimo. Bilo je perioda u kojima smo igrali dobro i stvarali šanse, ali protiv ekipa kao što je Island moraš da budeš ubojitiji. Nismo bili dovoljno agresivni u duelima i na drugu loptu, a takve stvari su jako važne u susretima sa ovakvim ekipama. Da istraješ u presingu i ugušiš igru rivala. Mi to nismo dobro radili.

Ne prijaju Kejnu kritike engleske fudbalske javnosti posle duela sa Islandom, ali je i dalje ubeđen da su sposobni da obraduju naciju u Nemačkoj.

– Jasno mi je da se podigla prašina zbog rezultata u petak, ali verujem da među našim navijačima prevladava optimizam i mislim da je to s pravom. Na nama je da budemo na pravom putu, i kao što sam već govorio, treba nam suditi po formi na celom turniru, a ne po prvoj ili poslednjoj utakmici. Imamo sjajne igrače, koji imaju odlične sezone iza sebe i to se ne sme ignorisati.

Kako se bliži početak šampionata, svima je u mislima poslednje Evropsko prvenstvo i poraz od Italije u finalu, posle izvođenja penala.

– Bili smo nadomak trofeja i zato postoji velika želja kod svih u timu da se vratimo u finale. Mislim da smo na pravom putu, ali kao što znamo, nije lako pobeđivati na ovakvim turnirima. Mnogo je toga što mora dobro da se pripremi i radi tokom takmičenja, a potrebna je i doza sreće. Mi verujemo da možemo do konačnog trijumfa, ali znamo i da nas čeka mnogo teškog posla do finala u julu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari