Kapiten Srbije najavio duel sa Engleskom: Neka probaju, pa će videti 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Kapiten Dušan Tadić izjavio je da je Engleska favorit u duelu sa Srbijom, koji se igra u nedelju 16. juna (21.00) u Gelzenkirhenu, ali da adut “orlova” može da bude “nikad veće zajedništvo” u ekipi.

„Veliki broj igrača je igrao na Svetskom prvenstvu i sad Evropskom prvenstvu, mislim da će iskustvo biti od velike važnosti i značaja. Mislim da je zajedništvo nikad veće, neverovatno zajedništvo. Prošlo je neko vreme, igrači su sazreli, to govori podatak da jedno sedam do devet igrača čekaju decu, da su u nekim zrelim godinama. Kao što sam rekao, zajedništvo je nikad veće i želimo da izborimo i pokažemo to na terenu“, rekao je Tadić.

On je upitan da li su nas Englezi potcenili.

„Iskreno, ne deluje da su nas potcenili, mislim, oni su definitivno favoriti. Favoriti su za osvajanje turnira, ali to ne mora ništa da znači, fudbal je 11 na 11. Videćemo ko će da pobedi, a što se tiče komentara, naravno ima komentara da hoće da zatvore tvoju jaču nogu, ali, neka probaju, pa će videti“, rekao je Tadić.

Kapiten “orlova” dodao je da se engleska reprezentacija promenila u odnosu na onu koja je igrala dok je on nastupao na Ostrvu.

„Sve je drugačije, drugačija je repreznetacija u vreme kad sam igrao u Engleskoj. Ovo je nova generacija, ali takođe mislim da ljudi koji su igrali i treneri koji su bili u Premijer ligi, poput Gvardiole, Artete. Ranije smo imali igrače koji su igrali u osmici sa dobrim udarcima, sa dobrim pasovima, sada imate dobre desetke i stvarno su dobro oformljeni igrači. Moje vreme je bilo divno, imali smo jako dobra sećanja, mislim da je to bila najbolja epizoda u istoriji i sećam se toga kao lepog vremena“, izjavio je Tadić najavljujući prvi duel Srbije na ovogodišnjem prvenstvu Evrope.

Sve vesti sa Evropskog prvenstva u fudbalu možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari