Kejn: Bolan poraz u finalu Evropskog prvenstva 1Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Kapiten fudbalske reprezentacije Engleske Hari Kejn rekao je da je njegova ekipa propustila veliku priliku da osvoji Evropsko prvenstvo i da će poraz u finalu od Španije dugo boleti.

„Ovo je propuptena prilika. Nije lako ući u finala. Morate da iskoristite priliku kda se ukaže, a mi to ponovo nismo uspeli. Izuzetno je bolno i dugo će boleti“, rekao je Kejn za ITV, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Engleska je izgubila u finalu Evropskog prvenstva u Berlinu od Španije 1:2. To je drugi uzastopni poraz Engleske u finalima Evropskih prvenstva, posle poraza od Italije pre tri godine posle jedanaesteraca.

Španija je povela u 47. minutu golom koji je postigao Niko Vilijams, a izjednačio je Kol Palmer u 73. minutu. Pobedu Španiji doneo je Mikel Ojarsabal u 86. minutu.

„Teško je iskazati kako se sada svi osećamo. Ovo je bila teška utakmica. Dobro smo se vratili u meč i mučili smo se da to iskoristimo. Teško je prihvatiti da smo primili gol u završnici. Tokom turnira mi smo se stalno vraćali iz minusa, ali nismo uspeli da napravimo naredni korak“, rekao je Kejn.

„Mučili smo se u prvom poluvremenu. Nismo uspeli da zadržimo loptu. Drugo poluvreme je bilo bolje i imali smo više loptu“. Poraz u finalu se teško prihvata. Sve se svodi na velike šanse, imali smo jednu na kraju utakmice, kada su oni skidali loptu sa gol linije, ovo je zaista razočaravajuće“, dodao je kapiten, koji je postigao tri gola na takmičenju.

Kejn je rekao da je ekipa pokazala tokom turnira pokazala da je otporna, ali da je svestan da će o njoj suditi po ovoj utakmici.

Selektor Engleske Garet Sautgejt najavio je da će posle Evropskog prvenstva odlučiti da li će ostati na funkciji.

„On će uzeti malo vremena da odluči. Svi smo želeli da osvojimo trofej za njega. Jasno smo stavili do znanja da volimo selektora, ali to je njegova odluka, sada nije vreme da se priča o tome, svi patimo“, rekao je Kejn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari