Ko će da obešteti Dragana Stojkovića? Piksijev odlazak koštaće minimum milion evra 1 EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Da bi Fudbalski savez Srbije raskinuo saradnju sa aktuelnim selektorom, moraće papreno da plati za prevremeni odlazak Dragana Stojkovića.

Debakl na Evropskom prvenstvu, svega dva osvojena boda i jedan gol Luke Jovića protiv Slovenije račun je koji će neko u Fudbalskom savezu Srbije morati papreno da plati.

Pitanje je samo ko će biti dovoljno hrabar da istupi u javnosti u ime FSS-a i objasni koliko će koštati očigledan raskid saradnje sa Draganom Stojkovićem.

Pre samo mesec dana, Savez je slavodobitno saopštio javnosti, prethodno garnirajući vest preko svojih tabloida, da je saradnja sa Draganom Stojkovićem produžena sve do 2026. godine i Svetskog prvenstva.

Iako su znakovi pored puta jasno ukazivali na to da se na Evropskom prvenstvu malo šta može dobro desiti za reprezentaciju Srbije, čelni ljudi Saveza, verovanto vođeni populističkim instiktom, odlučili su da potpišu novi ugovor sa popularnim Piksijem, omogućivši mu da godišnje zarađuje minimum pet puta više, od recimo Vilija Sanjola, selektora Gruzije koji maestralno vodio svoje momke na kontinentalnom šampionatu (prošli u drugo fazu pobredom nad Portugalijom).

Francuski sturčnjak, koji je imao fenomenalnu fudbalsku karijeru, zadovolji se godišnjom platom od 250.000 evra kao selektor Gruzije, što je iznos na koji Piksi verovatno ne bi pristao sve da je kroz lako ostvarive bonuse mogao naknadno da zaradi dodatni milion.

Posle debakla u Nemačkoj, na ljudima u Savezu je delikatan zadatak da pronađu način kako da raskinu saradnju sa selektorom Stojkovićem, a da narod u državi previše ne zaboli cifra kojom će morati da obešteti popularnog Piksija.

Prema saznanjima Sport kluba, taj zadatak mogao bi da bude poveren Branislavu Nedimoviću, potpredesdniku Fudbalskog saveza Srbije, inače, oponentu Dragana Stojkovića, maltene od njegovog imenovanja na mesto selektora.

Nedimović nije ni bio na poslednjoj sednici Izvršnog odbora FSS-a, kada je jednoglasno data podrška za obnovu saradnje sa selektorom Piksijem.

Nekadašnji ministar poljoprivrede imao je tada, zapravo tog 27. maja, ideju da pitanje u vezi sa produžetkom saradnje prebaci na Odbor za hitna pitanja, ali je lako izminiran i nije dobio podršku za takav manevar.

Sada bi trebalo da svojim pregovaračim sposobnostima izdejstvuje raskid saradnje koji će Savez koštati minimum milion evra, a koje bi trebalo da plati Izvršni odbor, sam Savez ili najlakše i za čelne ljude najbezbolnije – poreski obveznici, odnosno građani Srbije!!!

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari